Μέχρι το βράδυ έτοιμη η αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης

αρχείο λήψης (1)

Την πρόταση απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση εχθές το βράδυ προς τους θεσμούς της οποίας η αξιολόγηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ.

Αύριο,στις 11 το πρωί του Σαββάτου, θα συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) και στις 4 το απόγευμα το Eurogroup.

Ο ίδιος αξιωματούχος της ευρωζώνης, τόνισε πως  οι θεσμοί θα αξιολογήσουν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για νέο πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (EMΣ), λαμβάνοντας υπόψη τη σταθερότητα της ευρωζώνης, τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις πραγματικές χρηματοοικονομικές ανάγκες της χώρας τα επόμενα χρόνια.Επίσης, οι θεσμοί θα αξιολογήσουν τις ελληνικές προτάσεις με τη λίστα των προαπαιτούμενων δράσεων.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το Eurogroup του Σαββάτου αν συμφωνήσει σε ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, την επομένη είναι πιθανό να μη συγκληθεί η Σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης.

Όσον αφορά τη λεγόμενη «χρηματοδότηση-γέφυρα» που θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τον επόμενο μήνα, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης υπογράμμισε ότι για να ξεκινήσει η συζήτηση αυτή, θα πρέπει αρχικά να υπάρχει συμφωνία για τη μακροχρόνια χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Σημείωσε, επιπλέον, ότι η Συνθήκη του ΕΜΣ δεν προβλέπει πρόωρες εκταμιεύσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα