Μέχρι αύριο Σάββατο η συμφωνία με τους δανειστές θα είναι γεγονός

Οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης-δανειστών φαίνεται ότι από σήμερα το πρωί μπαίνουν στην τελική ευθεία καθώς θα περιλαμβάνουν τα ζητήματα του ΕΝΦΙΑ της δημοσιονομικής διαχείρισης, του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, των αγορών προϊόντων, τα εργασιακά, κοινωνική πρόνοια, χρηματοπιστωτικά και follow up- δημοσιονομικά.

Μετά την ολοκλήρωση των σημερινών επαφών, οι δανειστές θα ετοιμάσουν ένα πλήρες προσχέδιο για το staff level agreement, το οποίο θα προωθήσουν στην ελληνική πλευρά αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Στη συνέχεια, οι δύο πλευρές θα συναντηθούν πάλι για το τελικό κείμενο της τεχνικής συμφωνίας.

Ανώτερη κυβερνητική πηγή, μετά τη χθεσινή ολοκλήρωση των επαφών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών δήλωσε: «Αύριο Παρασκευή θα συζητηθούν 3-4 θέματα που μένουν σε εκκρεμότητα, μεταξύ των οποίων, είναι ο ΕΝΦΙΑ, αλλά και κάποιες ελάχιστες αποκλίσεις στο δημοσιονομικό», ξεκαθαρίζοντας ότι οι αποκλίσεις αφορούν το ύψος της υπέρβασης του στόχου. «Πάντως πάμε πολύ καλά», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε για τις διαπραγματεύσεις στα χρηματοπιστωτικά θέματα σημείωσε ότι υπάρχουν λιγότερες αποκλίσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό και περισσότερες για το Νόμο Κατσέλη.

Παράλληλα άλλος αξιωματούχος εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η παράταση στο Νόμο Κατσέλη θα δοθεί. Ακόμη διευκρίνισε πως δεν τέθηκε από τους θεσμούς στη συνάντηση ζήτημα αλλαγής του πλαισίου πώλησης κόκκινων δανείων σε funds.

Το σημερινό πρόγραμμα των διαβουλεύσεων:

Για σήμερα Παρασκευή 18 Μαΐου το πρόγραμμα συναντήσεων με τους επικεφαλής των Θεσμών διαμορφώνεται ως εξής:

10:00 Φορολογικά
11.00 Δημοσιονομική διαχείριση
12:00 Επιχειρηματικό περιβάλλον & Αγορές Προϊόντων
13:00 Εργασιακά
16:00 Κοινωνική πρόνοια
17:00 Χρηματοπιστωτικά
19.00 Follow up Δημοσιονομικά

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα