Μέτρια κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα σταθερά στο εμπόριο

Ελαφρώς υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, λόγω της αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας.

Ο S&P 500 σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,2%, στις 2.861 μονάδες, ο Dowενισχύεται επίσης 0,2%, στις 25.800 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,3%, στις 7.840 μονάδες.

Με λίγα οικονομικά δεδομένα στην έναρξη αυτής της εβδομάδας, οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στα νέα που αφορούν τη σχέση της αμερικανικής κυβέρνησης με την Κίνα και την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Οι αγορές έχουν περάσει σε μία κατάσταση αναμονής, παρακολουθώντας τις αναφορές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την αποστολή εννέα μελών από το Πεκίνο στην Ουάσιγκτον μέσα στην εβδομάδα.

Η είδηση είχε δημοσιευθεί πρώτα από τη Wall Street Journal και πήρε έκταση καθώς θεωρείται ότι μπορεί να οδηγήσει σε συνάντηση των Προέδρων ΗΠΑ και Κίνας το Νοέμβριο.

Οι επενδυτές παραμένουν προσεκτικοί, ιδιαίτερα μετά τη συνέντευξη του Αμερικανού Προέδρου στο Reuters. Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι δεν περιμένει πολλά από τις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα, σε μία περίοδο που συμπίπτει με την αμοιβαία επιβολή δασμών μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, σε προϊόντα αξίας 16 δισ. δολαρίων.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Αμερικανός Πρόεδρος αποκάλυψε ότι θα συνεχίσει να ασκεί κριτική στην Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, αν επιμένει να αυξάνει τα επιτόκια. Πρόσθεσε, ότι η Fed πρέπει να κάνει «αυτό που είναι καλό για τη χώρα».

Η συνέντευξη ήρθε λίγες ημέρες πριν ξεκινήσεις η συνάντηση των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole, στο Wyoming, για το ετήσιο οικονομικό συμπόσιο.

Φέτος, ο Πρόεδρος της Fed, Jerom Powell, θα κάνει ομιλία την Παρασκευή και θέμα θα είναι η μεταβολή της διάρθρωσης της αγοράς και οι συνέπειες από τη συνέχιση της νομισματικής πολιτικής. Τα αρχεία από την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας θα δημοσιευθούν αύριο.

Υπό πίεση το δολάριο, ύστερα από τα σχόλια του Αμερικανού Προέδρου. Ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί 0,1%, στα 95,61. Κέρδη 0,5% για το αμερικανικό αργό, λόγω του πιο σφιχτού outlook της αγοράς. Στο 2,83% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς Treasury.

Πηγή: euro2day.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα