Μέτρα στήριξης για τους φοιτητές που διέμεναν στις εστίες του Πανεπιστημίου

Τη στήριξη των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, όπως διαβεβαίωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τόνισε ότι «όλη αυτή η περιπέτεια που έπληξε όχι μόνο το πανεπιστήμιο αλλά και την κοινωνία ξεπεράστηκε, χωρίς κανένα έγκαυμα».

«Μιλάμε για μία υπεράνθρωπη προσπάθεια με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δρουν αστραπιαία και έτσι αποσοβήθηκαν τα χειρότερα. Η κοινωνία του Ηρακλείου ευχαριστεί και τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος τον κ. Τζώρβα, ο οποίος έφτασε με ελικόπτερο στο Ηράκλειο και συμμετείχε στην επιχείρηση και τον συντονισμό της. Εντολή του πρωθυπουργού από την πρώτη στιγμή αλλά και του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου ήταν να στηριχθούν οι φοιτητές, να προστατευθούν και να υπάρχει συνεχής ροή ενημέρωσης προς τους ίδιους», ανέφερε ο κ. Βαρδάκης.

Οι φοιτητές αυτή την ώρα βρίσκονται στο Γυμναστήριο των Βουτών όπου τους παρέχονται όλες οι βοήθειες, δίπλα τους βρίσκονται και ψυχολόγοι ενώ σύμφωνα με τον κ. Κουκιαδάκη το θέμα της σίτισης έχει εξασφαλισθεί, ενώ γίνονται και οι απαιτούμενες ενέργειες για τη στέγαση τους με πρώτη κίνηση τη μίσθωση δωματίων ξενοδοχείων.

Οι φοιτητές έχουν μεταφερθεί στο Γυμναστήριο των Βουτών, όπου τους παρέχεται κάθε είδους βοήθεια, ενώ στο σημείο βρίσκονται και ειδικοί ψυχολόγοι.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Ευρυπίδης Κουκιαδάκης, γνωστοποίησε από την πλευρά του, ότι έχει ήδη λυθεί το ζήτημα της σίτισης των φοιτητών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες μίσθωσης δωματίων ξενοδοχείων για τη στέγασή τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα