Μέστερ: Η Fed ίσως χρειαστεί να προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων

H Fed ενδέχεται να προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων, δήλωσε την Τρίτη η αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Λορέτα Μέστερ, τονίζοντας ωστόσο πως έχει χρόνο να αξιολογήσει την πορεία της οικονομίας προτού συσφίξει τη νομισματική πολιτική.

«Η νομισματική πολιτική δεν φαίνεται να είναι πίσω ή μπροστά από τις εξελίξεις» σημείωσε σε ομιλία της στο πανεπιστήμιο του Ντελαγουέρ. «Το περιβάλλον αυτό μας δίνει την ευκαιρία να συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε πληροφορίες για την οικονομία» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κα. Μέστερ υποστήριξε ότι η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται το 2019 αλλά με χαμηλότερο ρυθμό από ότι την περασμένη χρονιά. Επισήμανε επίσης ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να μείνει κοντά στον στόχο του 2%.

«Αν η οικονομία συνεχίσει να κινείται στο μονοπάτι που περιέγραψα ως το πιθανότερο, τα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να κινηθούν λίγο υψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα» σημείωσε η κα. Μέστερ.

Την ίδια στιγμή, αναγνώρισε τους κινδύνους για την οικονομία από την πιο αδύναμη ανάπτυξη στην Ευρώπη και την Κίνα, καθώς και από τις συνεχιζόμενες εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Αν κάποιος από τους κινδύνους αυτούς επιβράδυνε την οικονομία περισσότερο από το αναμενόμενο, «θα χρειαστεί να προσαρμόσω το outlook».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα