Μέρκελ: Συμφωνούμε σε πολλά με Μακρόν για Ευρώπη

H Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ χαιρέτισε τις ιδέες του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας πως μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μια στενή γαλλο-γερμανική συνεργασία.

«Όσον αφορά τις προτάσεις, υπάρχει ένας μεγάλος βαθμός συμφωνίας ανάμεσα στη Γερμανία και στη Γαλλία. Πρέπει βέβαια να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες, αλλά είναι βαθιά μου πεποίθηση πως η Ευρώπη δεν μπορεί να μείνει ακίνητη αλλά πρέπει να συνεχίσει να εξελίσσεται» ανέφερε η κα. Μέρκελ πριν από τη συνάντηση με το Γάλλο πρόεδρο στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, Ταλίν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κα. Μέρκελ σημείωσε ακόμα ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης να καταπολεμήσει τον προστατευτισμό και ότι επιδιώκει να υπογράψει συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου.

Η ίδια πρόσθεσε επίσης πως ο κ. Μακρόν ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία και η Γαλλία θέλουν να εργαστούν στενά στην εναρμόνιση του εταιρικού φόρου και των νόμων για τη χρεοκοπία.

«Πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ θετικό. Βλέπω μια καλή βάση στην ομιλία του Γάλλου προέδρου για μια στενή συνεργασία Γαλλίας και Γερμανίας στο μέλλον» επισήμανε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα