Μέρκελ: Πριν από το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει συζήτηση

merkel2Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ μιλώντας για την Ελλάδα στη Γερμανική Βουλή, τόνισε ότι πριν από το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για μια νέα λύση.

«Πριν από το δημοψήφισμα της Ελλάδας, δεν μπορεί να γίνει συζήτηση. Η Ευρώπη είναι ισχυρή. Πολύ πιο ισχυρή από πριν από 5 χρόνια που ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα. Σήμερα και οι άλλοι 18 δεν φοβούνται οικονομική καταστροφή. Έχουμε λάβει τις προφυλάξεις μας», δήλωσε η κ.Μέρκελ.

Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών,Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε πως η νέα επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τους θεσμούς δεν δίνει καθαρότητα στην κατάσταση, και τόνισε πως η ελληνική πλευρά θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα τι ακριβώς θέλει.

soimple-1Ο κ.Σόιμπλε υπογράμμισε πως η νέα επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τους θεσμούς δεν δίνει καθαρότητα στην κατάσταση, και τόνισε πως η ελληνική πλευρά θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα τι ακριβώς θέλει.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αποσαφήνισε πως αυτό που εξετάζεται πλέον είναι ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, με διαφορετικούς όρους, καθώς το προηγούμενο πρόγραμμα έχει εκπνεύσει.

Συμπλήρωσε δε πως τίποτα δεν έχει αλλάξει στη διαπραγμάτευση μεταξύ των θεσμών και της Ελλάδας, με δεδομένο ότι δεν υπήρξε συμφωνία έως τα μεσάνυχτα.

Υπενθυμίζεται πως το Βερολίνο έχει ξεκαθαρίσει από την Τρίτη πως δεν θα διαπραγματευτεί ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα