A. Μέρκελ: Κάποιοι μετανάστες ναι αποτελούν απειλή για τη Γερμανία

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι το Βερολίνο πρέπει να εφαρμόσει μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει τους μετανάστες που προσπαθούν να καταχραστούν την πρόθεση της Γερμανίας να τους βοηθήσει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Politico, η Μέρκελ τόνισε ότι «δεν θα αποδεχτούμε ποτέ την τρομοκρατία», μιλώντας στη Funke Mediengruppe σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα, Πέμπτη.

Επιπλέον, η καγκελάριος αναγνώρισε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι μερικοί πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει εμπόλεμες ζώνες αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της Γερμανίας. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η χώρα «ήταν ήδη στόχος της ισλαμικής τρομοκρατίας προτού έρθουν σε εμάς πολλοί πρόσφυγες».

Η Άγγελα Μέρκελ είπε ακόμα ότι ενώ οι γερμανικές αρχές κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν τους πολίτες της χώρας, ορισμένες περιφέρειες υστερούν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, τονίζοντας ότι τέτοιες αντιφάσεις πρέπει να επιλυθούν.

Όπως εξήγησε η ίδια, η Βαυαρία επιτρέπει την προληπτική αστυνομική παρακολούθηση των υψηλού κινδύνου ανθρώπων, αλλά το Βερολίνο και η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία απαγορεύουν την πρακτική αυτή.

Τα σχόλια της γερμανίδας καγκελαρίου έρχονται λίγο μετά τη σύλληψη από τις γερμανικές αρχές ενός ατόμου για την υπόθεση των εκρήξεων που έπληξαν το λεωφορείο που μετέφερε τη γερμανική ποδοσφαιρική ομάδα Μπορούσια Ντόρτμουντ την Τρίτη το βράδυ. Σημειώνεται ότι τρία έγγραφα που βρέθηκαν κοντά στον τόπο της επίθεσης εξετάζονται για πιθανές συνδέσεις με την ισλαμική τρομοκρατία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα