Μέρκελ: «Η Γερμανία έχει κάθε συμφέρον να συνεργαστεί με την Τουρκία»

Angela Merkel«Φυσικά και θα διατηρήσω τους διαύλους επικοινωνίας» με την Τουρκία δήλωσε η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ κατά την γενική πολιτική συζήτηση για τον γερμανικό προϋπολογισμό του 2017 στη γερμανική βουλή.

Ο περιορισμός της ελευθερίας του Τύπου και η φυλάκιση χιλιάδων επί χιλιάδων πολιτών δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος επικρίνοντας τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογαν.

Ωστόσο, τάχθηκε κατά της διακοπής των επαφών και χαιρέτισε δε την πρόσφατη επίσκεψη του σοσιαλδημοκράτη υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάιερ στην Τουρκία : «Η Γερμανία έχει κάθε συμφέρον να συνεργαστεί με ένα συνετό τρόπο με την Τουρκία, αλλά αυτό δεν αποκλείει το να ειπωθεί ξεκάθαρα ό,τι θεωρείται ανησυχητικό», πρόσθεσε η Μέρκελ.

Απορρίπτοντας τις κατηγορίες του Ερντογάν ότι η Γερμανία δεν συμμετέχει επαρκώς στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι η χώρα της «πράττει όσα και κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Η Μέρκελ απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να αντιταχθούν στους λαϊκιστές.

Προηγουμένως, η Σάρα Βάγκενκνεχτ , κοινοβουλευτική εκπρόσωπος ης Αριστεράς (Die Linke) επέκρινε σφοδρά την γερμανική κυβέρνηση για την άνοδο της λαϊκισιτκής ακροδεξιάς: “Είναι η κοινή σας πολιτική, η οποία κατέστησε εν τω μεταξύ το δεξιό λαϊκιστικό κόμμα AfD ισχυρό και στη Γερμανία, είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης αναφερόμενη στον μεγάλο συνασπισμό χριστιανοδημοκρατών-σοσιαλδημοκρατών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα