Μέλη της οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο οι 9 προσαχθέντες στην αντιτρομοκρατική

Μέλη της οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), που δρα στην Τουρκία φέρονται ότι είναι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι εννέα προσαχθέντες, (οκτώ άνδρες και μία γυναίκα), οι οποίοι κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Η έρευνα στα τρία διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα, όπου έγινε έφοδος της Αντιτρομοκρατικής του πρωί και προσήχθησαν οι εννέα Τούρκοι υπήκοοι, (για έναν εκ των οποίων υπήρχε ένταλμα σύλληψης από παλαιότερη υπόθεση), είναι ακόμα στην αρχή.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στα υλικά για κατασκευή βομβών που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής και ερευνάται για ποιον σκοπό τα είχαν στην κατοχή τους. Ταυτόχρονα, εξετάζονται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα usb και τα κινητά τηλέφωνα των προσαχθέντων, από τα οποία πιθανόν να προκύψουν στοιχεία για τη δράση τους και τις επαφές τους.

Ειδικά για τα τελευταία ευρήματα, οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι είναι πάρα πολλά τα ψηφιακά στοιχεία και πρέπει να ερευνηθούν με μεγάλη προσοχή, κάτι που θα πάρει αρκετό χρόνο.

Σε ότι αφορά τα υλικά για βόμβες, πρόκειται για πυροκροτητές, μπαταρίες, ρολόγια δυναμίτη και άλλες ύλες, μέσα σε βάζα, που χρησιμοποιούνται κυρίως για κατασκευή απλών εκρηκτικών μηχανισμών.

Το Eπαναστατικό Λαϊκό Aπελευθερωτικό Κόμμα-Mέτωπο (τουρκικά: Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi), δημοφιλέστερα γνωστό με το ακρωνύμιο DHKP-C είναι τούρκικη επαναστατική οργάνωση. Η DHKP-C ιδρύθηκε το 1972 από τον Ντουρσούν Καρατάς (τουρκικά:Dursun Karataş).

Η οργάνωση πραγματοποιεί συνήθως βομβιστικές επιθέσεις αποκλειστικά εναντίον του τουρκικού κράτους.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα