Μέι: Η επίθεση στο Μάντσεστερ ξεχωρίζει για τη δειλία της

Συγκλονισμένη η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι απήυθυνε διάγγελμα στον βρετανικό λαό για την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ χαρακτηρίζοντάς την χειρότερη που έχει δεχθεί η χώρα.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι Αρχές εργάζονται για να διαμορφώσουν την πλήρη εικόνα της επίθεσης.

«Η αστυνομία κλήθηκε στο Μάντσεστερ Αρίνα στις 10.33 το βράδυ. Ενας και μοναδικός βομβιστής πυροδότησε μηχανισμό κοντά στην έξοδο επιχειρώντας να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι οι Αρχές εξετάζουν αν συνεργάζεται με άλλα άτομα. «Όλες οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι τρομακτικές αλλά αυτή ξεχωρίζει για την δειλία της» σημείωσε η Τερέζα Μέι.

Είπε ακόμα αναφερόμενη στον απολογισμό ότι μιλάμε για 22 νεκρούς και 59 τραυματίες κάποιοι από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ακόμα ότι αν υπάρχουν και άλλοι που είναι υπεύθυνοι γι αυτή την επίθεση, θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Είπε ακόμα ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό εργαζονται ακούραστα για να βοηθήσουν τους τραυματίες. Είπε ακόμα ότι η σκηνή της επιθεσης θα παραμείνει κλειστή για αρκετές ώρες.

Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι θα ταξιδέψει στο Μάντσεστερ για να συναντηθεί με τους επικεφαλής των αρχών εκεί, ενώ σημείωσε ότι η προεκλογική εκστρατεία διακόπτεται.

Είπε ακόμα ότι θα θυμάται για πάντα τις αμέτρητες πράξεις καλοσύνης που έφεραν τους ανθρώπους κοντά και τα μηνύματα αλληλεγγύης που έστειλαν εκείνοι που άνοιξαν τα σπίτια τους στα θύματα της επίθεσης.

«Μας περιμένουν δύσκολες μέρες. Ας θυμόμαστε εκείνους που έφυγαν και εκείνους που βοήθησαν. Ο τρόπος ζωής μας θα υπερισχύσει», είπε κλείνοντας το διάγγελμά της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα