Μέι: Η ΕΕ και η Βρετανία είναι δεσμευμένες στην επιτάχυνση των συνομιλιών για το Brexit

Θα επαναλάβω τη δέσμευσή μου στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και ευημερία, σήμερα και όταν θα αποχωρήσουμε. Αναφορικά με τις συζητήσεις μας για το Brexit, ανυπομονώ να συζητήσω με τους άλλους ηγέτες την καλή πρόοδο που σημειώσαμε στη συμφωνία αποχώρησης και ανυπομονώ να εξασφαλίσω την ισχυρή μελλοντική εταιρική μας σχέση”, δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

“Και οι δύο πλευρές επιθυμούν να συνεχίσουν αυτό το έργο σε ταχύτερο ρυθμό απ’ ό,τι είχαμε έως τώρα και σίγουρα θα το χαιρετίζαμε αυτό. Παρουσιάζαμε τη θέση μας κατά τη διάρκεια αυτών διαπραγματεύσεων και φυσικά σε κάθε φάση, έχουμε καταλήξει σε συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα θέματα που συζητήσαμε”, είπε η Μέι.

“Τώρα, θα συγκαλέσουμε το υπουργικό συμβούλιο εντός της επόμενης εβδομάδας, και θα δημοσιοποιήσουμε μια Λευκή Βίβλο που θα καθορίζει με περισσότερες λεπτομέρειες τι είδους ισχυρή εταιρική σχέση θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο με την ΕΕ στο μέλλον. Είναι σαφές ότι ήδη καταφέραμε να ζητήσουμε και να λάβουμε ευελιξία από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάφορα ζητήματα. Θα εκθέσω τη θέση μας για το μέλλον”, συμπλήρωσε η Μέι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα