Μέι:Τιμώ την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης,, αλλά και την ελευθερία του Τύπου

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82-2Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, δήλωσε την Κυριακή ότι τιμά την ανεξαρτησία της βρεττανικής δικαιοσύνης μετά την εκτός ορίων κριτική που ασκήθηκε από ορισμένες βρετανικές εφημερίδες κατά των τριών δικαστών του Ανωτέρου Δικαστηρίου που αποφάνθηκαν για τη συμμετοχή του Κοινοβουλίου στη διαδικασία του Brexit.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Τερέζα Μέι στους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο που τη μετέφερε στην Ινδία, στην πρώτη της επίσκεψη εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δήλωσε πως «Πιστεύω και τιμώ την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης μας, επίσης τιμώ την ελευθερία του Τύπου μας. Πιστεύω ότι αυτά τα δύο στηρίζουν τη δημοκρατία και είναι σημαντικά. Φυσικά, οι δικαστές θα εξετάσουν τα νομικά επιχειρήματα».

«Θεωρούμε ότι έχουμε ισχυρά νομικά επιχειρήματα και θα παρουσιάσουμε αυτά τα επιχειρήματα στο Ανώτατο Δικαστήριο», είπε.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε πρόσφατα με ευρωπαίους ηγέτες, δήλωσε βέβαιη ότι θα κερδίσει την έφεση που ανατρέπει τη δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση πρέπει να λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου για να ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία διαζυγίου από την ΕΕ. Όπως επανέλαβε, δεν έχει αλλάξει το χρονοδιάγραμμά της για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της ευρωπαϊκής Συνθήκης της Λισαβόνας. Η ίδια έχει πει ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία έως τα τέλη Μαρτίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα