Μάχη με τις φλόγες στη νότια Πορτογαλία

Περισσότεροι από 740 πυροσβέστες έδωσαν μάχη για την κατάσβεση πυρκαγιάς σήμερα στη νότια Πορτογαλία καθώς οι θερμοκρασίες στην Ιβηρική Χερσόνησο σκαρφάλωσαν σε επίπεδα ρεκόρ, την ώρα που το κύμα καύσωνα εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη με υγρασία και δασικές πυρκαγιές από την Ελλάδα ως τη Σουηδία.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σήμερα στην περιοχή Μοντσίκουε στο Αλγκάρβε της νότιας Πορτογαλίας, δημοφιλές τουριστικό θέρετρο. Οι αρχές εκκένωσαν δύο χωριά στην περιοχή όπου επιχείρησαν δέκα κατασβεστικά αεροσκάφη.

Σε μια προσπάθεια αποτροπής περισσότερων θανάτων, μετά τους 114 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο χρόνο από δύο μεγάλες δασικές πυρκαγιές, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Πορτογαλίας έστειλε πρειδοποιητικά μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών καλώντας τους να προσέχουν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές, ανάμεσά τους και τα περίχωρα της πρωτεύουσας Λισσαβώνας.

Στο παραθαλάσσιο θέρετρο Κασκάις, έξω από την πορτογαλική πρωτεύουσα, σημειώθηκε χθες το βράδυ διακοπή στην ηλεκτροδότηση λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου με αποτέλεσμα να μείνουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες και να κλείσει ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο. Χθες Παρασκευή η θερμοκρασία στη Λισσαβώνα έφθασε τους 43 βαθμούς Κελσίου.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα