Λ. Φραγκιαδάκης: Η ανάκαμψη της οικονομίας πρέπει να βασιστεί στην παραγωγικότητα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθώς εκτιμά πως μετά από τόσα χρόνια ύφεσης, διαρθρωτικών μεταβολών και δημοσιονομικής προσαρμογής, το ελατήριο της οικονομίας είναι έτοιμο να εκτοξευθεί.

Σε συνέντευξή του στο “Βήμα” ο κ. Φραγκιαδάκης, απευθύνει κάλεσμα στα «ελληνικά» κεφάλαια που εγκατέλειψαν λόγω φόβου τη χώρα να επιστρέψουν και να ανακαλύψουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που κρύβονται σήμερα στην Ελλάδα και υποστηρίζει πως ακόμη και αν η Ελλάδα δεν ενταχθεί άμεσα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και αναβληθούν για μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος οι αποφάσεις για τη ρύθμιση του χρέους, υπάρχουν προυποθέσεις ανάκαμψης.

«Η ανάκαμψη της οικονομίας θα είναι ουσιώδης και μακροχρόνια μόνο αν χτιστεί επάνω σε ένα παραγωγικό μοντέλο που θα βασίζεται στην παραγωγικότητα – και όχι στην κατανάλωση –, στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στη σκληρή δουλειά» αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Για τους κλάδους που θα προσελκύσουν κεφάλαια τα επόμενα χρόνια εκτιμά ότι θα είναι με “πρωτοστάτες τον τουρισμό, επικεντρώνοντας όχι μόνο στην ποσότητα αλλά και την ποιότητα, στην ενέργεια, στον αγροτοδιατροφικό τομέα με βλέψη στις εξαγωγές και στον εκσυγχρονισμό του”.

Ο κ. Φραγκιαδάκης τονίζει επίσης την ετοιμότητα της Εθνικής Τράπεζας για την χρηματοδότηση της οικονομίας μόλις υπάρξει υγιής ζήτηση για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα