Λ. Κρέτσος: Παθογένεια του πολιτικού συστήματος η αδυναμία συγκρότησης ΕΣΡ

INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η διαδικασία ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου είναι συνταγματική υποχρέωση, τονίζει ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στον ραδιοσταθμο «Στο Κόκκινο», ενώ χαρακτηρίζει παθογένεια του πολιτικού συστήματος την αδυναμία συγκρότησης του ΕΣΡ.

Ο κ. Κρέτσος απαντά σε όσους κάνουν λόγο για αναδίπλωση και υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει υπαναχώρηση, είναι πάγια θέση μας να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και να γίνει αντικείμενο διαλόγου, το λέμε πάνω έναν χρόνο».

Υπενθυμίζει δε ότι «υπήρχε μια πρόταση από τον κ. Βούτση, προτού προχωρήσουμε σε νομοθετική ρύθμιση για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια να συγκροτηθεί το ΕΣΡ» και τονίζει ότι το γεγονός ότι δεν μπορεί να συγκροτηθεί το ΕΣΡ αποτελεί παθογένεια του πολιτικού συστήματος.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της εξέτασης της προσφυγής των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών από το ΣτΕ, σημείωσε ότι «από θεσμική πλευρά πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της» και πρόσθεσε ότι «εμείς κρίνουμε ότι ο νόμος είναι συνταγματικός και πως η διαδικασία αδειοδότησης είναι συνταγματική υποχρέωση, από κει και πέρα καταλαβαίνει ο λαός ποιος θέλει να αλλάξει τα πράγματα και να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και ποιος αυτόκλητα γίνεται υπερασπιστής των συμφερόντων των καναλαρχών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα