Λ. Αυγενάκης: Oι Πρέσπες θα μείνουν ως παράδειγμα υποχωρητικότητας

Τη θέση πως αν η ΝΔ ήθελε μια λύση σαν αυτήν των Πρεσπών «θα την είχαμε υπογράψει ήδη από το 2008, υποχωρώντας σε αυτά τα ζητήματα» εξέφρασε ο κ. Αυγενάκης, τονίζοντας πως η ΝΔ ωστόσο έδωσε τότε τη μάχη υπέρ των εθνικών συμφερόντων, «κάτι που αρνήθηκε να κάνει η σημερινή κυβέρνηση».

«Όσο και αν ο κ. Τσίπρας προσπάθησε χθες να πείσει ότι όλοι το ίδιο θα κάναμε, η αλήθεια είναι μία. Εκείνος είπε ναι, εκεί που 6 πρωθυπουργοί πριν από εκείνον είπαν όχι» ανέφερε, ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, o κ. Αυγενάκης τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε καθαρά, υπεύθυνα, ηγετικά και απευθύνθηκε στην ψυχή όλων των Ελλήνων, χωρίς να παίξει με το συναίσθημά τους και αποδόμησε το αφήγημα του κ. Τσίπρα. «Ποτέ δεν χρησιμοποίησε φράσεις που διοχετεύουν τοξικότητα στον πολιτικό διάλογο. Ο κ. Τσίπρας διάβαζε μία ομιλία που του είχαν γράψει και δεν ήξερε τι έλεγε. Η όλη προσέγγιση του κ. Τσίπρα χθες ήταν αμυντική. Δεν επιχείρησε καν να υπερασπιστεί τη συμφωνία του, αλλά να ισχυριστεί απλώς “κι εσείς τα ίδια θα κάνατε”. Κάτι που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, καθώς ο ίδιος είναι που προχώρησε στην παραχώρηση μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας, κάτι που καμία προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν είχε δεχτεί» πρόσθεσε.

Ειδικά για όσα έγιναν το 2008, ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση Καραμανλή πήγε κόντρα στους ισχυρούς, ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε κόντρα στις πάγιες ελληνικές θέσεις. Γι’ αυτό και το Βουκουρέστι έμεινε ως σύμβολο μίας ανυποχώρητης στάσης, ενώ οι Πρέσπες θα μείνουν ως παράδειγμα υποχωρητικότητας. Όσο και αν ο κ. Τσίπρας προσπάθησε χθες να πείσει ότι όλοι το ίδιο θα κάναμε, η αλήθεια είναι μία. Εκείνος είπε ναι, εκεί που 6 πρωθυπουργοί πριν από εκείνον είπαν όχι».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα