Λ. Αυγενάκης: Στηρίζουμε τον Χ. Μέτιο για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

«Εμείς, η ΝΔ, στηρίζουμε με ξεκάθαρο τρόπο και λόγο και θέση, τον Χρήστο Μέτιο για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και φυσικά τον Βαγγέλη Λαμπάκη, για το Δήμο Αλεξανδρούπολης», δήλωσε ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, μετά τη σημερινή συνάντησή του με το δήμαρχο της πρωτεύουσας του Νομού Έβρου.

Ο κ. Αυγενάκης που βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη για να μεταφέρει, όπως είπε, την εν λόγω στήριξη, διευκρίνισε πως η επιλογή έγινε «μεταξύ πολλών ικανών στελεχών αυτοδιοικητικών, μεταξύ πολλών προτάσεων και μιας σειράς πρωτοβουλιών που είχαν πάρει αρκετά στελέχη». «Με λόγο καθαρό και συγκεκριμένο, απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες της Περιφέρειας, να κάνουν και εκείνοι την αξιολόγηση, την κριτική τους και να καταλήξουν σε επιλογές χρήσιμες για τον τόπο τους» σημείωσε. Παρότρυνε μάλιστα «και τα υπόλοιπα κόμματα να κάνουν κάτι αντίστοιχο, να αξιολογήσουν δηλαδή τις προτάσεις πριν καταλήξουν σε οποιαδήποτε στήριξη και σ΄ οποιαδήποτε πρόταση» γιατί «μ’ αυτόν τρόπο θα επιβεβαιωθεί για ακόμη μία φορά η αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η εμπιστοσύνη σε προσωπικότητες που έχουν κομματική ταυτότητα αλλά έχουν προτάξει την αγάπη τους και την προτεραιότητά τους που δεν είναι άλλη από την πόλη που υπηρετούν και θέλουν να υπηρετήσουν».

Ειδικότερα για τη στήριξη του κ. Μέτιου, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του δημάρχου, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε πως πρόκειται για ένα πρόσωπο «που δούλεψε περίπου δύο χρόνια κάτω από δύσκολες συνθήκες, μετά την απώλεια του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη- σε συνθήκες περίεργες, πρωτόγνωρες που δεν είχαν προβλεφθεί ούτε περίμενε κανένας όταν ξεκινούσε μία ακόμη θητεία ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης».

Αναφορικά με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ είπε πως με εντολή του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, μεταφέρει τη στήριξη «στο πρόσωπο του Βαγγέλη Λαμπάκη αλλά και στους συνεργάτες του. Την αναγνώριση στο έργο που έχει πράξει όλο αυτό το διάστημα αλλά και στους σχεδιασμούς που έχει ετοιμάσει για την επόμενη περίοδο … Είναι αυτονόητο ότι εκείνος (σ.σ. ο κ. Λαμπάκης) όπως ξέρει, με σεβασμό προς όλα τα αυτοδιοικητικά στελέχη, ακόμη και στελέχη που δεν προέρχονται, δεν ανήκουν στο χώρο της ΝΔ θα κινηθεί κατά την προεκλογική του περίοδο αλλά και την επόμενη περίοδο, για να κάνει το καλύτερο δυνατό για την Αλεξανδρούπολη».

«Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει την Ελλάδα ενδυναμωμένη, με μια ισχυρή κυβέρνηση, έναν ισχυρό πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και με ισχυρές προσωπικότητες στην Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, ώστε να υπάρξει άμεσα στενή συνεργασία και κυρίως αποτέλεσμα για το καλό των πολιτών, για το καλό των δημοτών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

Από την πλευρά του ο κ. Λαμπάκης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΝΔ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. «Αποδέχομαι τη στήριξη αυτή, σ΄ αυτή τη χρονική στιγμή, γιατί οι στηρίξεις κομμάτων υγιών, απέναντι σε υγιείς σχηματισμούς, όπως είναι η παράταξή μου, είναι απαραίτητη και γίνεται ενώ υπολείπεται ένα χρονικό διάστημα περίπου επτά μηνών απ΄ τις εκλογές. Μία χρονική στιγμή, όπου χρειάζεται να δώσουν το στίγμα, οι της κεντρικής σκηνής προς τις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου ήρεμοι να προχωρήσουμε εμείς οι δήμαρχοι στην επαναληπτική διαδικασία. Φαίνεται ότι η ΝΔ εκτίμησε το έργο αυτό που κάνω με τους συνεργάτες μου, είναι πραγματικά απολύτως αποδεκτό… Ταυτόχρονα θέλω να πω ότι ο σεβασμός της κεντρικής σκηνής, εν προκειμένω του κόμματος όπου ιδεολογικά είμαι ταυτισμένος και ανήκω, ο σεβασμός προς την ανεξαρτησία της Τ.Α., προκειμένου να διατηρήσω το πολυσυλλεκτικό μου σχήμα, μέσα σ΄ ένα καινούριο ψηφοδέλτιο, αυτό με τιμά ακόμη περισσότερο. Γιατί όταν υπάρχει αυτή η δυναμική σ΄ ένα κόμμα, στην έννοια της Δημοκρατίας, ένας αυτοδιοικητικός δεν μπορεί παρά αυτόν τον σεβασμό να τον αποδεχθεί και να προχωρήσω σ΄ αυτή την πολυσυλλεκτικότητα και σε άλλους χώρους, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ψηφοδέλτιο ισχυρότατο και να προσφέρουμε ακόμα περισσότερο την επόμενη τετραετία, σ΄ έναν Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος έχει κατά γενική ομολογία την ισχυρότερη δυναμική προοπτικής από οποιοδήποτε άλλο Δήμο στην Ελλάδα».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άβρου, Άκης Παρασκευόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα