Λ. Αυγενάκης: Με πυλώνες τον τουρισμό, τη ναυτιλία και τον πρωτογενή τομέα η επανεκκίνηση

Για απουσία σοβαρού σχεδιασμού από την κυβέρνηση ως προς τα μεγάλα έργα της Κρήτης, όπως ο ΒΟΑΚ και η ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης, κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Cretapost.gr

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, “ο υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης συνεχώς δίνει ημερομηνίες και ραντεβού τα οποία πέφτουν στο κενό. (…) Για τη ΝΔ όταν μιλάμε για ΒΟΑΚ εννοούμε από τη Σητεία μέχρι το Καστέλι Κισσάμου. Αποτελεί προσωπική δέσμευση του κ. Μητσοτάκη ο ΒΟΑΚ όπου θα τρέξουμε όλοι ταχύτατα για να βρούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία – καθώς κρατικά χρήματα δεν υπάρχουν”, επεσήμανε ενώ μιλώντας για την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως “αποτελεί μονόδρομο η υλοποίησή της, ωστόσο θα πρέπει να γίνει με γοργούς ρυθμούς και σχεδιασμό”.

Χαρακτήρισε επίσης βασικό πυλώνα της οικονομίας τον πρωτογενή τομέα και την παραγωγή επισημαίνοντας ότι πάνω στους πυλώνες τουρισμός, ναυτιλία, πρωτογενής τομέας θα βασιστεί η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. “Όσο καλλιεργούμε την εξάρτηση των ανθρώπων με επιδόματα από το κράτος, τόσο κυριαρχεί η μετριότητα η οποία αποδυναμώνει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και ανταγωνισμού” είπε.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε και για την απλή αναλογική και τον “Κλεισθένη” λέγοντας ότι: “στοχεύει να δημιουργήσει ένα δαιδαλώδες σύστημα στην αυτοδιοίκηση, με ανίσχυρες διοικήσεις που δεν θα μπορούν να παράξουν έργο. Ένα σύστημα υπέρ των μειοψηφιών και εις βάρος του πολίτη”.

Επίσης, σχολίασε την πρόσφατη κατάληψη χώρου από τον Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική του Πανεπιστημίου Αθηνών λέγοντας ότι: “Πράξεις ανομίας δε συνάδουν με το πνεύμα και την αποστολή των Πανεπιστημίων. Η Ελληνική Αστυνομία έχει αξιόλογο προσωπικό και δεν μπορεί να έχει ρόλο παρατηρητή. Αν θέλουμε θεσμούς που θα λειτουργούν και θα προστατεύουν τους πολίτες πρέπει να δρούμε όλοι σύννομα”.

Αναφέρθηκε ακόμη στη νέα άδεια στον Δ. Κουφοντίνα λέγοντας “κανένας βαρυποινίτης δεν θα μπορεί να υπόκειται στις διαδικασίες αποφυλάκισης για την αποσυμφόρηση των φυλακών”.

Έκανε τέλος λόγο για σύγχυση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανάμεσα στην υπουργό και την υφυπουργό σχετικά με τον νόμο Παρασκευόπουλου.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα