Λ. Αυγενάκης: Η Ν.Δ εργάζεται για να κερδίσει την αυτοδυναμία

«Το σχέδιό μας για επανεκκίνηση της οικονομίας και την “αναγέννηση” της ελληνικής περιφέρειας θέτει ως στόχο την προσέλκυση επενδύσεων ύψους 100 δισ. ευρώ, την επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης 4% και την δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας το χρόνο για την επόμενη πενταετία.»

Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πατρίς» της Ηλείας, ενώ σημειώνει ότι «η Ν.Δ εργάζεται για να κερδίσει την αυτοδυναμία στις ερχόμενες εθνικές εκλογές, αλλά αυτό δεν θα την εμποδίσει να αναζητήσει συνεργασίες με άλλους πολιτικούς φορείς».

Ειδικότερα, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει ότι «δουλεύουμε συστηματικά για την επόμενη αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» και προσθέτει: «Μια κυβέρνηση που έχει σκοπό να ενώσει όλους τους Έλληνες. Ως αυτοδύναμη κυβέρνηση θα επιδιώξουμε να αναπτύξουμε ευρείες κοινωνικές συμμαχίες με παραγωγικές δυνάμεις και με πολιτικές δυνάμεις που έχουν ανάλογες απόψεις για την ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας. Κανείς δεν περισσεύει στη μεγάλη εθνική προσπάθεια ανάταξης της χώρας, ούτε φυσικά και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, κάτι που βέβαια εκείνοι θα αποφασίσουν».

Απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά ανανέωση προσώπων στα ψηφοδέλτια του κόμματος, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ είπε: «Η ανανέωση για την παράταξή μας είναι μια συνεχής και διαρκής διαδικασία, η οποία πραγματώνεται μέσα από την αδιάκοπη συνεργασία μεταξύ παλιών και έμπειρων στελεχών μας, αλλά και νέων και δυναμικών που προστίθενται στο έμψυχο δυναμικό του κόμματός μας. Η ΝΔ είναι, άλλωστε, η μεγάλη λαϊκή παράταξη του τόπου που παρέχει ευκαιρίες σε όσους επιθυμούν να προσφέρουν ενεργά στη χώρα μας. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει ανανέωση στα ψηφοδέλτια μας. Έχει, άλλωστε, δεσμευθεί για αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Λευτέρης Αυγενάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ως «έναν αδύναμο πρωθυπουργό, που αναγκάζεται να κρατήσει τον Πάνο Καμμένο στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, προκειμένου να “παραμείνουν βιδωμένοι” στις καρέκλες τους και μαζί να οδηγούν κάθε μέρα τη χώρα χαμηλότερα».

Σχετικά με την υπόθεση Novartis, είπε ότι «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιχείρησαν να μετατρέψουν αυτήν την υπόθεση σε μία άθλια επίθεση λάσπης και συκοφαντίας», προσθέτοντας ότι «θα δούμε και άλλες αντίστοιχες επιθέσεις, διότι ξέρουν καλά την τέχνη της λάσπης και της συκοφαντίας».

Τέλος, αναφερόμενος στο νέο νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, τόνισε ότι «η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο Σκουρλέτη, αγνοεί πως ένα εκλογικό σύστημα πρέπει να διασφαλίζει την αντιπροσωπευτικότητα και την αποτελεσματική διακυβέρνηση και η απλή αναλογική δεν οδηγεί σε αυτά» συμπληρώνοντας ότι «είμαστε απολύτως αντίθετοι στην απλή αναλογική για την αυτοδιοίκηση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα