Λ. Αυγενάκης: Η κυβέρνηση κινείται αποκλειστικά με γνώμονα το παιχνίδι των εντυπώσεων

«Η κυβέρνηση κινείται αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα το παιχνίδι των εντυπώσεων» τόνισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για σειρά από νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή το τελευταίο διάστημα.

Με αφορμή το χθεσινό νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε: «Αφού έδωσε (η κυβέρνηση) “λύσεις” σε όλα τα προβλήματα, είπε να ασχοληθεί και με την αλλαγή φύλου στην ηλικία των 15 ετών, έβαλε στο τραπέζι το θέμα της κάνναβης, προσεχώς έχουμε και την αλλαγή του ΚΟΚ, όπου σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη θα πληρώνουν πρόστιμα οι πολίτες σύμφωνα με τα εισοδήματά τους, και είπε ο κ. Σταθάκης να ασχοληθεί και με το θέμα των αυθαιρέτων. Αφού υπάρχει νόμος σε ισχύ γιατί να μην τον ενεργοποιήσουμε παρά να νομοθετούμε εκ νέου; Και ο νόμος αυτός είναι ο 4178/2013. Αν κάνουμε κινήσεις απλώς και μόνο για εντυπωσιαμό, είναι τουλάχιστον κοροϊδία αισχίστου είδους. Η Ελλάδα αξίζει πολύ καλύτερα και οι Έλληνες αξίζουν πολύ καλύτερη συμπεριφορά».

Χαρακτήρισε «πρωθυπουργό των φόρων» τον κ. Τσίπρα, τόνισε πως «όσο η πολιτική της υψηλής φορολογίας συνεχίζεται, τα αδιέξοδα θα επιτείνονται» και υπογράμμισε την ανάγκη για μια πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατό. «Διότι όσο βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας μια κυβέρνηση που επικαλείται τη μεταρρύθμιση αλλά ποτέ δεν την πίστεψε ούτε φυσικά μπορεί να την υπηρετήσει, το μόνο που κάνει είναι να χάνουμε χρόνο πολύτιμο και να ευχόμαστε να είχε παραμείνει η χώρα μας στο επίπεδο που βρισκόταν το 2014» είπε.

«Ακούσαμε», ανέφερε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, «για ακόμη μια φορά δηλώσεις του κ. Τσίπρα, δηλαδή του πρωθυπουργού των φόρων, να διαβεβαιώνει στη συνάντησή του με την κ. Λαγκάρντ, ότι θα κλείσει έγκαιρα η αξιολόγηση. Όμως ακόμη και αυτή την ώρα έχει καθυστερήσει αυτό το κλείσιμο. Την ίδια ώρα όμως που γίνεται αυτές οι δηλώσεις, στην Ελλάδα έχουμε Έλληνες πολίτες, οι οποίοι οφείλουν 125 δισ. ευρώ σε φόρους και εισφορές. Είναι ο πρωθυπουργός των φόρων ο κ. Τσίπρας. Έφτασε τους Έλληνες πολίτες με χρέος ύψους 125 δισ. στη χώρα τους. Έχουμε χιλιάδες συνταξιούχους που δεν λαμβάνουν συντάξεις ενώ τις δικαιούνται».

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, αλλά και τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τα F-16 και την αναβάθμισή τους, ο κ. Αυγενάκης, αφού ξεκαθάρισε ότι «η θέση της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών είναι σταθερή και μη μεταβαλλόμενη ανάλογα την περίοδο ή τη θέση που βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία», είπε πως «απαιτείται η αναβάθμιση της επιχειρησιακής δυνατότητας των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 και είναι επιβεβλημένη», ωστόσο «οι μέχρι σήμερα χειρισμοί της κυβέρνησης, όπως προβάλλονται, φαίνεται ότι είναι αντιφατικοί και αποδεικνύεται ότι υπάρχει ένα έλλειμμα προετοιμασίας» και μια «μεγάλη προχειρότητα», με αποτέλεσμα να «γεννιούνται εύλογα ερωτήματα».

«Υπάρχει ένα ομιχλώδες τοπίο που οφείλει η κυβέρνηση να δώσει σαφείς απαντήσεις» σημείωσε ο κ. Αυγενάκης, ενώ σε ό,τι αφορά το σύνολο της επίσκεψης σημείωσε: μένει να δούμε τα αποτελέσματα που μέχρι στιγμής δεν φαίνονται.
Αναφερόμενος στις επαφές που είχε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ στις Βρυξέλλες με Ευρωπαίους Επιτρόπους, όπου ο κ. Μητσοτάκης έθεσε την έμφαση στην ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του κόμματός του, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι πρόκειται για «ένα πρόγραμμα ελληνικής ιδιοκτησίας που εστιάζει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα με αξιολόγηση, με κινητικότητα, σε επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, σε ένα σύστημα εκπαίδευσης που θα δώσει τα εφόδια στους πολίτες του αύριο και στην υιοθέτηση καλών ευρωπαϊκών πρακτικών· μεταρρυθμίσεις που δεν σημαίνουν απολύσεις ούτε αύξηση φόρων, μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι ελληνικής ιδιοκτησίας και που διαμορφώνονται σύμφωνα με τους όρους του 3ου και του 4ου μνημονίου που έχει υπογράψει αυτή η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα