«Λουτρό αίματος» στο Ιράν – Τουλάχιστον οκτώ νεκροί μετά από πυρά σε στρατιωτική παρέλαση

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σήμερα στη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στη νοτιοδυτική πόλη Αχβάζ στο Ιράν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλοί πολίτες και να τραυματιστούν τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι, ανάμεσά τους μία γυναίκα και ένα παιδί, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τουλάχιστον οκτώ μέλη των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκαν στην επίθεση, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το πρακτορείο Tasnim μετέδωσε ότι οκτώ με δέκα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκαν στην επίθεση, ενώ ακόμη επτά τραυματίστηκαν.

Οι δράστες, που σύμφωνα με το πρακτορείο Fars ήταν δύο και φορούσαν στρατιωτικές στολές, άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους. Στη συνέχεια προσπάθησαν να πυροβολήσουν εναντίον της εξέδρας των επισήμων, όμως τους εξουδετέρωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Το περιστατικό διήρκησε περίπου 10 λεπτά, όμως οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν πλέον θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, τονίζουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Αχβάζ ήταν μία από τις πόλεις όπου πέρυσι είχαν πραγματοποιηθεί μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις εξαιτίας του αυξημένου κόστους ζωής.

Η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιούνταν με την ευκαιρία της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που γιορτάζεται σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ του Ιράν και του Ιράκ (1980-1988).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα