Λονδίνο: Λόγω έργων συντήρησης θα σιγήσει για 4 χρόνια το Big Ben

H καμπάνα του Big Ben, του εμβληματικού πύργου με το ρολόι τεσσάρων όψεων που υπάρχει στο βρετανικό κοινοβούλιο του Ουέστμινστερ, θα «σιγήσει» για τέσσερα χρόνια. Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Βουλή των Κοινοτήτων, από το μεσημέρι της 21ης Αυγούστου το Big Ben θα σταματήσει να χτυπά για τέσσερα χρόνια, όσο θα διαρκέσουν οι απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης.

Τα μεγάλα σφυριά που χτυπούν την τεράστια καμπάνα των 3,7 τόνων κάθε ώρα σχεδόν αδιάκοπα εδώ και 157 χρόνια θα αποσυνδεθούν από το ρολόι και θα κλειδώσουν, αλλά θα συνεχίσουν να ηχούν για σημαντικά γεγονότα όπως ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς.

Το 1976 είχε σταματήσει να χτυπά για εννέα μήνες και το 2007 επί έξι εβδομάδες, και πάλι στο πλαίσιο εργασιών συντήρησης.

O λεγόμενος Πύργος Ελίζαμπεθ, ήδη περιβεβλημένος με σκαλωσιές, και αποτελεί το πλέον πολυφωτογραφημένο μνημείο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης, το ρολόι που φιλοξενεί το Big Ben θα αποσυναρμολογηθεί και κάθε ένας από τους μηχανισμούς του θα εξετασθεί και θα συντηρηθεί, οι τέσσερις δίσκοι του θα καθαριστούν και θα επιδιορθωθούν, το σιδερένιο πλαίσιο και οι δείκτες θα στιλβωθούν.

Ένας από τους δίσκους του ρολογιού θα παραμένει σε λειτουργία και θα είναι ορατός για να δείχνει σιωπηλά την ώρα. Θα λειτουργεί με ηλεκτρικό μηχανισμό μέχρι την αποκατάσταση του παραδοσιακού μηχανισμού του ρολογιού.

Όλες οι άλλες καμπάνες που χτυπούν κάθε 15 λεπτά θα μείνουν επίσης σιωπηλές κατά τη διάρκεια των εργασιών που θα ολοκληρωθούν το 2021, όταν ο γνωστός ήχος του Big Ben θα ακουστεί και πάλι.

Το Big Ben είναι το μεγαλύτερο τεσσάρων όψεων ρολόι με καμπάνες, και ο 96 μέτρων πύργος του ρολογιού είναι ο τρίτος ψηλότερος στον κόσμο. Γιόρτασε τα 150 χρόνια του στις 31 Μαΐου 2009, ημέρα κατά την οποία έλαβαν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις. Η ανέγερση του πύργου ολοκληρώθηκε τις 10 Απριλίου 1858. Ο πύργος του ρολογιού έχει γίνει ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα τόσο του Λονδίνου όσο και της Αγγλίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα