Λονδίνο: Λιγότεροι αστυνομικοί την Πρωτοχρονιά

Περίπου 100.000 άνθρωποι αναμένονται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Λονδίνο, στις όχθες του Τάμεση, για να υποδεχθούν τα μεσάνυχτα με ένα σόου πυροτεχνημάτων το νέο έτος. Λόγω τρομοκρατικής απειλής η βρετανική αστυνομία έχει λάβει αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας. Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια του 2017 πραγματοποιήθηκαν στην Βρετανία πέντε τρομοκρατικές επιθέσεις, τέσσερεις από τις οποίες στο Λονδίνο. Ο τραγικός απολογισμός της τρομοκρατίας τη χρονιά που κλείνει είναι 36 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες.

Παρά το γεγονός ότι η Scotland Yard ανακοίνωσε ότι φέτος θα υπάρχουν λιγότεροι αστυνομικοί στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας από τους 3.000 την Πρωτοχρονιά του 2016, ο εκπρόσωπος της μητροπολιτικής αστυνομίας Νικ Άλντγουορθ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι δυνάμεις αρκούν για να εγγυηθούν την ασφάλεια του κόσμου που θα βρεθεί αύριο βράδυ στο κέντρο του Λονδίνου: «Όσοι έρθουν στις όχθες του Τάμεση για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου θα δουν αστυνομικούς ένστολούς ή με πολιτικά, θα δουν προσωπικό ασφαλείας, αλλά και τοποθετημένα φυσικά εμπόδια. Δεν θα δουν ωστόσο ένα σημαντικό αριθμό ατόμων που εργάζονται “αόρατα” από κοινού με τις αστυνομικές δυνάμεις για να εγγυηθούν την ασφάλεια του κόσμου».

Τα πιλοτικά drunk tanks του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Παράλληλα στα μέτρα ασφαλείας για πρώτη φορά φέτος το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας NHS δοκιμάζει στις Γιορτές πιλοτικά στο Λονδίνο, αλλά και άλλες βρετανικές πόλεις, κινητές μονάδες, που θα περιθάλπουν όσους Βρετανούς έχουν πιεί…παραπάνω ή χρειάζονται ένα κρεβάτι για να συνέλθουν ή να κοιμηθούν για λίγες ώρες. Τα λεγόμενα drunk tanks σε ειδικά φορτηγά βρίσκονται αυτές τις μέρες εκτός από την πρωτεύουσα σε Newcastle, Bristol, Manchester και Cardiff. Στόχος της πρωτοβουλίας του NHS είναι να αποδεσμεύσει το 70% του ιατρικού προσωπικού σε νοσοκομειακά και νοσοκομεία που απασχολείται, τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αποκλειστικά με άτομα σε κατάσταση μέθης.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα