Λοβέρδος: Κανένα περιθώριο για «ανταλλαγές»

«Φωτιά» βάζει στο πολιτικό σκηνικό ο Ταγίπ Ερντογάν που ζήτησε ανοιχτά την ανταλλαγή των «8» με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον Τάκη Χατζή και το «Ακραίως» τόνισε πως «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο στην ελληνική κυβέρνηση να σκεφτεί ανταλλαγές».

Ξεκαθάρισε πως ο «Άρειος Πάγος κρίνει το αίτημα των 8 και όχι την πολιτική τους δράση».

«Κρίθηκε αν η έκδοση του στην Τουρκία θα οδηγήσει σε δίκαιη», συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός. Χαρακτήρισε «ατόπημα» από την πλευρά του Ερντογάν να συνδυάζει το ζήτημα των «8» με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

«Τους Κούρδους που οργάνωναν βομβιστική επίθεση εναντίον του Ερντογάν δεν τους ζητούν τόσο επίμονα όσο τους «8». Δεν υπάρχει περίπτωση η ελληνική δημοκρατία να συζητήσει ανταλλαγή», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Απαντώντας σε ερώτημα του κ. Χατζή σε σχέση με το ενδεχόμενο απαγωγής από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως είναι «υποχρέωση της ελληνικής δημοκρατίας να προστατέψει τους “8” » από τυχόν απαγωγή.

Σε σχέση με το θέμα της αύξησης των προσφυγικών ροών στον Έβρο ο κ. Λοβέρδος σημείωσε: «Το θέμα με τον Έβρο και τους πρόσφυγες είναι ένα από τα θεματα με την Τουρκία» και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων για το ζήτημα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα