Λοβέρδος: Η κυβέρνηση θέλει να αποπροσανατολίσει

Στην παρέμβασή του για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τη θητεία του Γιάννου Παπαντωνίου, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη ψηφίζει υπέρ της συγκρότησης της Επιτροπής, κατηγορώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι με την πρότασή της είναι προφανές ότι επιδιώκει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. «Είσθε τυχοδιώκτες, χρυσοθήρες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη, από θέση αρχής, λέει «”ναι” σε οτιδήποτε βοηθάει τη διαφάνεια». Θα αναζητήσουμε με τη συμβολή μας στην Εξεταστική Επιτροπή τα πάντα για μαύρο χρήμα, λογαριασμούς, σε κάθε νέο στοιχείο».

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία: «Θέλετε να ξανακάνετε ό,τι και το 2012, τότε που παραπέμφθηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, γιατί σας συμφέρει». Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοιχεία που δεν εμφανίζει και υποστήριξε ότι «με “ουάου” και γιούχα δεν δικάζονται άνθρωποι, παρά μόνο με στοιχεία και αποδείξεις». Υποστήριξε ότι η υπόθεση έχει παραγραφεί με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου και σχολίασε τα όσα ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης για τους τρεις λογαριασμούς, αν αφορούν το καταπίστευμα των παιδιών της γυναίκας του, που έχουν ανοιχθεί πριν γίνει ο Γιάννος Παπαντωνίου υπουργός Άμυνας το 2000.

Τέλος, αναφερόμενος στην παραίτηση της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης για τη δήλωσή του, λέγοντας πώς την ίδια τακτική ακολούθησε η κυβέρνηση και εναντίον των δικαστών του ΣτΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα