Λοβέρδος: Αν κάτι ζημιώνει τη χώρα μου δεν το ψηφίζω

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος άσκησε δριμεία κριτική τόσο στην κυβέρνηση συνολικά, όσο και στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη προσωπικά.
«Δεν στέκεται κυβέρνηση, της οποίας υπουργός λέει αυτά που είπε σήμερα ο κ. Σκουρλέτης», ήταν το σχόλιο του κ. Λοβέρδου στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών περί στημένου διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΗ και εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων.
«Και ξαφνικά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έρχεται η είδηση ότι ο υπουργός της κυβέρνησης Σκουρλέτης τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα της ΔΕΗ, λέγοντας, λίγο ή πολύ, ότι από την πλευρά της τρόικας και μέσα στις επιτροπές της είναι «βαποράκια συμφερόντων», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε ότι ο κ. Σκουρλέτης «αντιπαρήλθε το θέμα ότι η ΔΕΗ των πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ τιμολογείται σήμερα 600 εκατομμύρια ευρώ».
«Τι είναι αυτό;
Τι τσούρμο είναι αυτό;
Εάν κάτι είναι κακό, δεν το ψηφίζω.
Τι πάει να πει “είμαι Αριστερός και έχω συλλογικές διαδικασίες”;
Αν κάτι ζημιώνει τη χώρα μου, δεν το ψηφίζω», σημείωσε και συμπλήρωσε:
«Και διαπραγματεύονται οι υπουργοί Σκουρλέτης, Πιτσιόρλας και άλλοι με “βαποράκια συμφερόντων”;
Και ο πρωθυπουργός είναι Αριστερός όσο κανένας άλλος, όπως είπε χθες;».
«Δεν στέκεται κυβέρνηση, της οποίας υπουργός, που θήτευσε στο υπουργείο που κάθεται σήμερα ο κ. Σταθάκης, να λέει αυτά που λέει για τη ΔΕΗ, που την καταστρέφετε -και ο κ. Σκουρλέτης και ο κ. Σταθάκης- επί δύο χρόνια και κάτι -καταργήσατε τη “μικρή ΔΕΗ”- που την καταγγέλλατε, ζητάγατε δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ, και από εκεί που το 30% κόστιζε 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ συν 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ η επένδυση στη Μελίτη, τώρα τη δίνετε τζάμπα», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα