Λιβύη: Ένοπλη επίθεση στα γραφεία της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου με αρκετούς τραυματίες

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στην έδρα της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου στη Λιβυκή πρωτεύουσα πριν λίγες ώρες με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, μάρτυρες άκουσαν πέντε πυροβολισμούς, ενώ έκαναν λόγω για τέσσερις άντρες με όπλα.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο είναι γνωστό ότι σγωνιστές του Ισλαμικού Κράτος έχουν πραγματοποιήσει προηγούμενες επιθέσεις στην Τρίπολη και σε άλλες πόλεις της Λιβύης.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Τρίπολης έσπευσαν αμέσως στο μεγάλο συγκρότημα γραφείων που βρίσκεται στην κεντρική Τρίπολη.

«Τρεις ή πέντε ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν μέσα στο κτίριο», δήλωσε μέλος του προσωπικού του NOC στο Reuters αφού δήλωσε ότι πήδηξε από παράθυρο για να φύγει. «Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν», πρόσθεσε.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας έσπασαν τα παράθυρα, έτσι ώστε το προσωπικό να μπορέσει να διαφύγει και αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από το θρυμματισμένο γυαλί», δήλωσαν μάρτυρες. Ο πρόεδρος της NOC, Μουσταφά Σανάλλα και ο διευθυντής του γραφείου του διαπιστώθηκε ότι είναι ασφαλείς κατά την έξοδό τους από το κτίριο.

Σημειώνεται, ότι η Λιβύη έχει «διχαστεί» μεταξύ των αντίπαλων κυβερνήσεων και των στρατιωτικών ομάδων που βρίσκονται στα ανατολικά και δυτικά της χώρας από το 2014, προκαλώντας πολιτικό αδιέξοδο και οικονομική κρίση.

Η παραγωγή πετρελαίου έχει δεχτεί επανειλημμένως επιθέσεις σε εγκαταστάσεις, ενώ τον Μάιο, το Ισλαμικό Κράτος προχώρησε σε μια θανατηφόρα επίθεση στα γραφεία των εθνικών επιτροπών εκλογών στην Τρίπολη. Παρόμοιο συμβάν είχε σημειωθεί το 2015 στο ξενοδοχείο Κορινθία, μια θέση ορόσημο στην Τρίπολη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα