Λιβύη:Δια θαλάσσης και εν μέσω πυρών η άφιξη του Προεδρικού Συμβουλίου(Βιντεο)

iojimiuΤο Προεδρικό Συμβούλιο της Λιβύης που συστάθηκε με την στήριξη του ΟΗΕ,κατέφθασε στη χώρα δια θαλάσσης,καθώς οι αντίπαλοί της είχαν κλείσει τον ενάριο χώρο,ενώ παρά τα υψηλά μέτρα ασφαλείας και το κλείσιμο τηλεοπτικών καναλιών που στηρίζουν τους ισλαμιστές, υπήρξαν σφοδρές συγκρούσεις και ο θάνατος τουλάχιστον ενός μέλους της ομάδας ασφαλείας της συνοδείας.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου, Φαγέζ Σεράτζ, ο οποίος και πήγε στην Τρίπολη με ισχυρά μέτρα ασφαλείας δήλωσε στο Reuters ότι: «Έχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας, μεταξύ άλλων να ενώσουμε τους Λίβυους και να υπερβούμε τους διχασμούς».

Παράλληλα,ένα από τα μέτρα τα οποία πάρθηκαν κατά την άφιξη του Προεδρικού Συμβουλίου, ήταν η διακοπή μεταδόσεων του καναλιού Al Nabaa, το οποίο υποστηρίζει τις ισλαμιστικές ένοπλες ομάδες.

Στο εσωτερικό της χώρας παραμένει ο διχασμός μεταξύ διάφορετικών «κυβερνήσεων», ενώ οι ξένες χώρες -με πρώτη την Ιταλία- ανησυχούν ιδιαίτερα για τον κίνδυνο ακόμη μεγαλύτερης ενίσχυσης των υποστηρικτών της ISIS και στο τραπέζι έχουν μπει σενάρια στρατιωτικών επιχειρήσεων μεγάλης έκτασης εναντίον της.

Η κυβέρνηση ενότητας προέκυψε από συμφωνία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και οι δυτικές χώρες την έχουν αναγνωρίσει ως τη μοναδική νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα