Λιάκος: H κυβέρνηση έχει προωθήσει εργαλεία όπως ο αναπτυξιακός νόμος και το fast track

«Πρέπει να διασφαλίσουμε τη δημοσιονομική υγεία της χώρας ώστε ο εκτροχιασμός του 2009 που μας έφερε στη μνημονιακή εποχή να μην μας ξαναφέρει στο ίδιο σημείο», τόνισε ο Δημήτρης Λιάκος, υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, στο επενδυτικό συνέδριο του ΣΕΒ «Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις».

Παρουσιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για το μέλλον των επενδύσεων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη μεταμνημονιακή εποχή ο υπουργός σημείωσε πως “η επίτευξη των οικονομικών στόχων και η ανάπτυξη θα είναι το διαβατήριο για τις αγορές. Πρέπει να αξιοποιήσουμε όποια περιθώρια υπάρχουν για να πετύχουμε στις επενδύσεις, να υπάρξει ανάπτυξη και τελικά να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης της ανεργίας”.

Ο κ. Λιάκος υπογράμμισε ακόμα πως η κυβέρνηση έχει προωθήσει εργαλεία όπως ο αναπτυξιακός νόμος και το fast track, αλλά παραδέχθηκε πως δεν επαρκούν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε την θέση του ότι μεταξύ της μείωσης της φορολογίας ή την αξιοποίηση κινήτρων και εργαλείων για να αυξηθούν οι επενδύσεις, προτιμά το δεύτερο.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα