Λευκός Οίκος:«H αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναγκαία»

κξλκξλκλO πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Συμβούλων του Λευκού Οίκου Τζέισον Φέρμαν,μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt,δήλωσε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναγκαία,τονίζοντας ότι θα πρέπει να λυθούν τα προβλήματα στο ελληνικό χρέος με βιώσιμο τρόπο.

«Αυτή τη στιγμή η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι το σημαντικότερο ζήτημα. Χωρίς αυτήν δεν θα υπάρξει βιώσιμη λύση στα προβλήματα», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η Αθήνα θα πρέπει να προχωρήσει στις απαραίτητες δομικές μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσει υπεύθυνη πολιτική στον προϋπολογισμό της.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι στην περίπτωση που η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα υπάρξουν επιπτώσεις για τη Βρετανία, την Ευρώπη, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία.

“Μπορείτε να ισχυριστείτε ότι οι συνέπειες ενός “Brexit” θα είναι μικρές, μεσαίες ή μεγάλες. Είναι όμως σίγουρο ότι θα υπάρξουν συνέπειες, τόσο για τους Βρετανούς, όσο για τους Ευρωπαίους, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία,” δήλωσε στη γερμανική “Handelsblatt.”

“Δε χρειάζομαστε περισσότερη αβεβαιότητα κατά την περίοδο αυτή,” συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα