Λευκός Οίκος: Προς το παρόν ο Τίλερσον παραμένει

Αρνήθηκε ο Λευκός Οίκος να σχολιάσει τις πληροφορίες που ανέφεραν πως ο Ρεξ Τίλερσον θα αντικατασταθεί σύντομα στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ωστόσο, αρκέστηκε στο να πει πως ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συνεχίζει έως αυτή τη στιγμή να διευθύνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Όπως ο πρόεδρος μόλις είπε, “ο Ρεξ παραμένει εδώ”. Δεν θα γίνουν ανακοινώσεις επί προσωπικού σε αυτή τη φάση. Ο Τίλερσον συνεχίζει να είναι επικεφαλής του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και το σύνολο της κυβέρνησης είναι επικεντρωμένο στο να ολοκληρώσει την απίστευτα επιτυχημένη πρώτη χρονιά της διοίκησης Τραμπ» τόνισε η Σάρα Σάντερς, η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου.

Την ίδια ώρα, ο Ρεξ Τίλερσον δηλώνει σε συνεργάτες του άγνοια σχετικά με τις προθέσεις του Λευκού Οίκου να αποχωρήσει από τη θέση του.

Συγκεκριμένα, ο γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ, πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, μίλησε με τον ΥΠΕΞ την Πέμπτη. Όπως είπε σε δημοσιογράφους, ο Τίλερσον «συνεχίζει το έργο του, κανονικά, και δεν είναι ενήμερος σχετικά με οποιαδήποτε αλλαγή».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα