Λευκός Οίκος: Πολιτικές ευθύνες στον Μ. Ομάμπα για την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία

Αμεσα την ευθύνη για τις επιθέσεις με χημικά όπλα που διαπράχθηκαν νωρίτερα σήμερα στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, επέρριψε  ο Λευκός Οίκος στην κυβέρνηση του προέδρου Bashar al-Assad, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή πρέπει να «καταδικαστεί» και «δεν μπορεί να αγνοηθεί από τον πολιτισμένο κόσμο».

«Αυτές οι ειδεχθείς ενέργειες από μέρους του καθεστώτος του Bashar al-Assad αποτελούν μια συνέπεια της αδυναμίας και της αναποφασιστικότητας της προηγούμενης κυβέρνησης», έκρινε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης Sean Spicer κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. «Ο (πρώην) πρόεδρος (Barack) Obama είχε δηλώσει το 2012 ότι θα χάρασσε μια “κόκκινη γραμμή”», η οποία θα ήταν η χρήση χημικών όπλων, αλλά κατόπιν «δεν έκανε τίποτα», συμπλήρωσε ο Spicer.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας απέφυγε να πει πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση του Donald Trump στην επίθεση. Ωστόσο, δήλωσε πως ο ρεπουμπλικάνος συζήτησε νωρίτερα με την ομάδα του για την εθνική ασφάλεια σχετικά με το ζήτημα.

«Σφαγή» χαρακτήρισε τις επιθέσεις o John McCain

Οι επιθέσεις με χημικά όπλα που διαπράχθηκαν στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας αποδεικνύουν ότι ο σύρος πρόεδρος Bashar al-Assad «πιστεύει ότι μπορεί να διαπράττει ατιμωρητί εγκλήματα πολέμου», δήλωσε ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής John McCain.

«Το ερώτημα με το οποίο έρχονται πλέον αντιμέτωπες οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι κατά πόσον θα λάβουν δράση για να του διαλύσουν αυτή την δολοφονική αντίληψη», τόνισε σε ανακοίνωση του ο John McCain που προεδρεύει της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα