Λευκός Οίκος: Πιθανή μία συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στο περιθώριο της G20

Ανοιχτό άφησε ο Λευκός Οίκος το ενδεχόμενο για συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Αμβούργο, στις 7 και 8 Ιουλίου.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ITAR TASS, υψηλόβαθμος Aμερικανός αξιωματούχος αποκάλυψε ότι ενώ δεν έχει ληφθεί ακόμα τελική απόφαση, o Ντόναλντ Τραμπ προετοιμάζεται ήδη για τη συνάντηση. Σε κάθε περίπτωση ο Αμερικανός αξιωματούχος, που δεν αποκάλυψε το όνομά του, επεσήμανε ότι αναμένει την πραγματοποίηση της συνάντησης.

«Υπό μια έννοια ο Ντόναλντ Τραμπ πάντα προετοιμάζεται για τέτοιες συναντήσεις» δήλωσε η αμερικανική πηγή στο TASS. «Έχει ενημέρωση σχεδόν καθημερινά με τους συμβούλους εθνικής ασφάλειας, μιλά με τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Άμυνας μερικές φορές την εβδομάδα και λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις για σχετικά θέματα ακόμα και όταν δεν ήταν στη θέση του Προέδρου» πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Χθες ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επεσήμανε ότι προς τον παρόν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο όσον αφορά την ενδεχόμενη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, στις αρχές Ιουλίου στο Αμβούργο, αλλά υπάρχει ετοιμότητα για συνάντηση υπό οποιαδήποτε μορφή συνομιλιών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα