Λευκός Οίκος: Η Κίνα θα αυξήσει τις αγορές αμερικανικών προϊόντων

Η Κίνα θα «αυξήσει σημαντικά τις αγορές» αμερικάνικων αγαθών και υπηρεσιών, τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου με την Κίνα μετά από συνομιλίες για την επίλυση των εμπορικών διαφορών ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Λιού Χε, ειδικός απεσταλμένος του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, συμμετείχε την Πέμπτη και την Παρασκευή σε συνομιλίες στην Ουάσιγκτον με Αμερικανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν και τον υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος.

Η Κίνα συμφώνησε σε «σημαντικές αυξήσεις στις αμερικάνικες αγροτικές και ενεργειακές εξαγωγές» σημειώνεται στην ανακοίνωση σύμφωνα με το Bloomberg.

Oι ΗΠΑ θα στείλουν αποστολή στην Κίνα για να επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενισχύσουν την συνεργασία στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και η Κίνα θα προχωρήσει σε τροποποιήσεις των νόμων της στον συγκεκριμένο τομέα, συμπεριλαμβανομένου και του νόμου για τις πατέντες.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά για το πόσο θα αυξήσει τις αγορές αμερικανικών προϊόντων και υπηρεσιών η Κίνα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα