Λευκωσία: Δεν είχαμε καμία συμμετοχή στην επιχείρηση των ΗΠΑ στη Συρία

“Η Κύπρος δεν είχε οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτή την επιχείρηση και στη χώρα μας επικρατούν συνθήκες πλήρους ασφάλειας”, τονίζει με γραπτή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ης Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου. Προσθέτει ότι οι κυπριακές Αρχές παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή την κατάσταση, επισημαίνοντας ότι η Κύπρος δεν έτυχε οποιασδήποτε προηγούμενης ενημέρωσης και σημειώνει ότι “για την επιχείρηση αυτή δεν έχει χρησιμοποιηθεί ο εναέριος χώρος ούτε έχει επηρεαστεί το FIR ή αεροδιάδρομοι του”.

Ο Κύπριος εκπρόσωπος αναφέρεται επίσης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  στη συντονισμένη αεροπορική στρατιωτική επιχείρηση από αεροσκάφη των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Αγγλίας, εναντίον συγκεκριμένων στόχων στη Συρία, που έχει ολοκληρωθεί και η οποία “φαίνεται να είναι ανάλογη εκείνης που είχε γίνει τον Απρίλιο 2017″.

Καταλήγοντας δε τονίζει:”Ελπίζουμε ότι στη συνέχεια θα καταστεί δυνατό να αποφευχθούν στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και ότι πηγές κινδύνων σε αυτή τη γειτονική χώρα θα αντιμετωπισθούν με ειρηνικά μέσα και μέσω διαλόγου”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα