Λεβέντης: “Στις αγορές βγαίνουμε γιατί διαφορετικά θα πτωχεύαμε”

Την άποψη ότι “στις αγορές βγαίνουμε γιατί διαφορετικά θα πτωχεύαμε” εξέφρασε, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Βασίλης Λεβέντης επισημαίνοντας ότι “χρωστάμε του Σαμαρά το ομόλογο. Το ομόλογο αυτό έχει λήξει εδώ και τέσσερις ημέρες. Εάν λοιπόν, δε βγαίναμε στις αγορές πώς θα πληρώναμε; Το ομόλογο θα είναι με αγγλικό δίκαιο, αυτό σημαίνει, ότι το κεφάλαιο και ο τόκος είναι κλειδωμένα, δεν μπορεί να χαριστεί ούτε ένα ευρώ”.

Επίσης, υποστήριξε ότι “υπάρχει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και οι δυο έχουν διαπράξει έγκλημα και για αυτό δε λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, υψηλά επιτόκια, αγγλικό δίκαιο και στοχευμένη επικοινωνιακή τακτική. Θα δανειστούμε με 4,7 ή 4,8 επιτόκιο τη στιγμή που δανειζόμαστε από τον μηχανισμό με 1,2. Εάν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις, εάν δε γίνουν επενδύσεις, η χώρα προοπτική δεν έχει”.

Για τις επιθέσεις στο Δικαιοσύνη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε πως “όταν βάζουμε το θεσμό της Δικαιοσύνης στη μέση και τον χτυπάμε, τότε πολλά δεινά θα έρθουν για την ίδια τη Δημοκρατία”. Τέλος, για τον κ. Βαρουφάκη ο Βασίλης Λεβέντης, στη συνέντευξή τους τον ΣΚΑΙ επανέλαβε την άποψη ότι “τον Βαρουφάκη τον πιστεύω, είναι θεωρητικός στην πράξη παίρνει μηδέν”.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα