Λαφαζάνης: Ο Μπελογιάννης δεν είναι επικοινωνιακό πλυντήριο μνημονιακών «εγκλημάτων»

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και αιχμές για τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια του Μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα.

«Είναι ντροπή και προσβολή στη μνήμη του Ν. Μπελογιάννη ότι ο Αλ. Τσίπρας έχει το θράσος και πάει να μετατρέψει σε επικοινωνιακή φιέστα για τον εαυτό του και την αθλιέστατη κυβέρνηση του, της νεομνημονιακής υποτέλειας, τα εγκαίνια της Έκθεσης», ανέφερε ο επικεφαλής της Λαικής Ενότητας, ενώ τόνισε επίσης:

«Απορίας άξιον πως ο Δ. Κουτσούμπας επέλεξε να “νομιμοποιήσει” με την παρουσία του την επικοινωνιακή μεταχείριση που επιφυλάσσει ο Αλ. Τσίπρας στα εγκαίνια της Έκθεσης και τη μνήμη του Ν. Μπελογιάννη».

Αναλυτικά η δήλωση του γραμματέα πολιτικού συμβουλίου της ΛΑΕ:

«Οι μνημονιακές δυνάμεις, οι χειρότερες δυνάμεις ενός ξεπλυμένου κέντρου και μιας λεγόμενης, βαθιά εθελόδουλης και αντικοινωνικής, Αριστεράς και Κεντροαριστεράς, αφού πρωτοστάτησαν, μαζί με την δεξιά, στην καταστροφή αυτής της χώρας, προσπαθούν τώρα να “μαγαρίσουν” όσα ανθρώπινα σύμβολα και μαρτυρικές διαδρομές έχουν μείνει όρθιες στην νεότερη ιστορία.

Αυτό δυστυχώς γίνεται σήμερα στην τελετή εγκαινίων της μόνιμης Έκθεσης Νίκος Μπελογιάννης στο παλιό σπίτι του στην Αμαλιάδα από τον Αλ. Τσίπρα και τους άλλους μνημονιακούς αρχηγούς.

Είναι ντροπή και προσβολή στη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη ότι ο Αλ. Τσίπρας έχει το θράσος και πάει να μετατρέψει σε επικοινωνιακή φιέστα για τον εαυτό του και την αθλιέστατη κυβέρνηση του, της νεομνημονιακής υποτέλειας, τα εγκαίνια της Έκθεσης.

Ο Ν. Μπελογιάννης θυσίασε εν γνώση του τη ζωή του για να μην υπογράψει, όταν αυτοί που τυμβωρυχούν υπέγραψαν, προδίδοντας τη λαϊκή βούληση, μόνο και μόνο για να μην θυσιάσουν την καρέκλα της αχυρένιας εξουσίας τους.

Απορίας άξιον πως ο Δ. Κουτσούμπας επέλεξε να “νομιμοποιήσει” με την παρουσία του την επικοινωνιακή μεταχείριση που επιφυλάσσει ο Αλ. Τσίπρας στα εγκαίνια της Έκθεσης και τη μνήμη του Ν. Μπελογιάννη.

Ότι και να κάνουν, όσοι και να το πράξουν ο Νίκος Μπελογιάννης θα στέκεται όρθιος, πραγματικός φάρος για το νέο όραμα που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα