Λαφαζάνης: «Ατελέσφορο κι επιζήμιο το παράλληλο σύστημα πληρωμών»

Επίθεση στην κυβέρνηση τόσο για το παράλληλο σύστημα πληρωμών όσο και για τη στάση που τήρησε στο δημοψήφισμα εξαπέλυσε από το ραδιόφωνο του Alpha ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο ίδιος χαρακτήρισε «ατελέσφορο κι επιζήμιο» το παράλληλο σύστημα πληρωμών του Γιάνη Βαρουφάκη, χαρακτήρισε «ευρώπληκτους» τον πρωθυπουργό, τον Γιάνη Βαρουφάκη και το οικονομικό επιτελείο και τόνισε ότι θα έπρεπε να στηθεί Ειδικό Δικαστήριο για την «παραδειγματική», όπως είπε, «τιμωρία των ενόχων» που μετέτρεψαν το «Ναι» του ελληνικού λαού σε «Οχι».

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε, το παράλληλο σύστημα πληρωμών του Γιάνη Βαρουφάκη ήταν «ατελέσφορο κι επιζήμιο», καθώς, «θα οδηγούσε στο κούρεμα των υποχρεώσεων του δημοσίου προς πολίτες και επιχειρήσεις και σε νέα μείωση μισθών και συντάξεων». Ηρθε, όπως είπε, «όχι για να απαντήσει στην κρίση και το αδιέξοδο αλλά για να αποτρέψει την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και το εθνικό νόμισμα, το οποίο, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, είναι η μόνη αφετηρία για λύση στο ελληνικό δράμα».

Ο Π. Λαφαζάνης τόνισε επίσης ότι «Τσίπρας, Βαρουφάκης και όλο το τότε αλλά και το σημερινό κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο, είναι βαθύτατα ευρώπληκτοι και στην πράξη θέτουν το ευρώ και την ΕΕ πάνω από τα συμφέροντα της χώρας και του λαού. Με αυτές τις λογικές ο τόπος έχει φτάσει στο σημερινό χάλι και συνεχίζει χωρίς σταματημό τον κατήφορο».

Τέλος, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους «μνημονιακούς», όπως είπε αρχηγούς, «επειδή έβαλαν το ευρώ και τα συμφέροντα μιας εξαρτημένης ολιγαρχίας πάνω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, μετέτρεψαν το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου σε ΝΑΙ, καταλύοντας το Σύνταγμα, την λαϊκή εντολή και την Δημοκρατία.

Έχουμε ενώπιον μας καραμπινάτους πραξικοπηματίες, με αρχιπραξικοπηματία τον Πρ. Παυλόπουλο, ο οποίος δεν ενήργησε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά ως φύλακας του ευρώ. Για το πραξικόπημα αυτό κατά του δημοψηφίσματος θα έπρεπε να στηθεί Ειδικό αμερόληπτο Δικαστήριο για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Κάτι που δεν πρόκειται τελικά να αποφύγουν».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα