Λαφαζάνης:«Το κόμμα γεννήθηκε με ταχύτητα αστραπής ως απάντηση στα μνημονιακά κόμματα»

laeO επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, παρουσιάζοντας την Προγραμματική Διακήρυξη του πολιτικού φορέα είπε ότι «το κόμμα γεννήθηκε με ταχύτητα αστραπής προκειμένου να υπάρξει ένα δυνατό και αποφασιστικό εγχείρημα ως ριζοσπαστική απάντηση στο νέο μνημονιακό συνεταιρισμό της απερχόμενης κυβέρνησης με τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ».

«Αυτός ο νέος μνημονιακός συνεταιρισμός εκφράστηκε με την από κοινού ψήφιση στη Βουλή του τρίτου μνημονίου καταλήστευσης της χώρας και του ελληνικού λαού». «Ποιος θα το πίστευε αυτό μέχρι πρότινος», διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «αυτή είναι δυστυχώς η νέα οδυνηρή πραγματικότητα στη χώρα μας».

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι είναι υπέρ της εθνικοποίησης των τραπεζών, της κατάργησης του ΤΑΙΠΕΔ και υπέρ του δημοσίου ελέγχου των επιχειρήσεων με στρατηγική σημασία.Αναφέρθηκε δε, στην εισαγωγή εθνικού νομίσματος για την αποκατάσταση της ρευστότητας, την έξοδο από την ευρωζώνη και την υιοθέτηση πολυδιάστατης εσωτερικής πολιτικής.

Επίσης,ο κ.Λαφαζάνης τάχθηκε υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ, απ’την άλλη,όμως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την έξοδο από αυτήν, στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η εφαρμογή του προγράμματος της Λαϊκής Ενότητας.

Τέλος, κάλεσε σε συστράτευση όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, απευθυνόμενος ιδιαίτερα στο ΚΚΕ,λέγοντας ότι « θα μπορούσαμε να είμαστε στο ίδιο μετερίζι», ενώ ζήτησε «να σταματήσει ο πόλεμος που δεν βοηθά κανέναν».

Στην προγραμματική διακήρυξη του κόμματος παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Στάθης Λεωτσάκος, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Νάντια Βαλαβάνη και η Ραχήλ Μακρή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα