Λαφαζάνης:Ο Τσίπρας όχι μόνο εγκατέλειψε τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά πέρασε και στην αντίπερα όχθη

λα

Σε συνέντευξη του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC  ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης ασκεί σκληρή κριτική  στον Αλέξη Τσίπρα  αναφέρεται στην αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, στους στόχους της Λαϊκής Ενότητας, στις προγραμματικές θέσεις του κόμματος του για την οικονομία, αλλά και στο πως βλέπει τις σχέσεις Ελλάδος – Ρωσίας.

Ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε ότι η Λαϊκή Ενότητα είναι ένα κόμμα που στις αρχές της έχει την κατάργηση των Μνημονίων και την ακύρωση της λιτότητας. Στις αρχές της έχει το τέλος της εθνικής υποτέλειας και την ανάγκη να ακολουθήσει η χώρα μια νέα ανεξάρτητη, κυρίαρχη αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία.Επιπλέον,τόνισε πως η Λαϊκή Ενότητα δεν διεκδικεί να υποκαταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να συνεχίσει τις καλύτερες αγωνιστικές και προγραμματικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Θέλουμε να τηρήσουμε τις πιο ριζοσπαστικές δεσμεύσεις του. Θέλουμε να συνεχίσουμε ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει στους κοινωνικούς αγώνες», υπογραμμίζει στη συνέντευξη.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Λαφαζάνης επέκρινε τον πρωθυπουργό για το ότι εγκατέλειψε όλες τις ουσιώδεις και θεμελιώδεις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Όχι μόνον τις εγκατέλειψε, αλλά πέρασε και στην αντίπερα όχθη , να αποδεχθεί ένα τρίτο πολύ σκληρό μνημόνιο και αυτό να αποτελεί τώρα το πρόγραμμά του για τις εκλογές», είπε συγκεκριμένα.Επίσης,όσον αφορά τις πρόωρες εκλογές ο κ.Λαφαζάνης  εκτίμησε, πως  κυρίαρχα ευρωπαϊκά κέντρα και πρώτο από όλα το γερμανικό κατεστημένο στηρίζει αυτές τις εκλογές και τις θεωρεί εργαλείο προκειμένου να διευρυνθεί όπως λέει η «στήριξη» του λαού στο Μνημόνιο.  Στη βάση αυτή  η συνολική κατεύθυνση του νέου Μνημονίου είναι βαθύτατα λαθεμένη και βαθύτατα αντιλαϊκή, αντιαναπτυξιακή και αντικοινωνική, ενώ εκφράζει την αντίθεσή του στη λιτότητα και στις αποκρατικοποιήσεις, υπογράμμισε.

Επιπλέον,αναφορικά με την έξοδο ή παραμονή στην ευρωζώνη ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας δήλωσε χαρακτηριστικά«Εάν χρειαστεί, προκειμένου να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας και να καταργήσουμε τα Μνημόνια, εμείς δεν θα διστάσουμε να φύγουμε από την ευρωζώνη. Και να συγκροτήσουμε με νέους δημοκρατικούς, κοινωνικούς και αναπτυξιακούς όρους εθνικό νόμισμα».

Παράλληλα,στην ερώτηση για το τι απαντά στους επικριτές του οι οποίοι τον χαρακτηρίζουν ομοϊδεάτη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο κ Λαφαζάνης δήλωσε  «Δεν ξέρω εάν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστηρίζει το Grexit. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως υποστηρίζει μετά πάθους το τρίτο Μνημόνιο που συνομολόγησε η κυβέρνηση. Και μάλιστα το συνδιαμόρφωσε. Και μάλιστα θα έλεγα ότι οι περισσότερο αντικοινωνικές προτάσεις που εμπεριέχονται σε αυτό το Μνημόνιο είναι προτάσεις του Σόιμπλε».

Καταληκτικά,για το θέμα σύσφιγξης των ελληνορωσικών σχέσεων  ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας απάντησε  «Πέραν των πολλών άλλων που χρειάζεται να κάνουμε για να αναπτύξουμε μια νέα πολυδιάστατη διεθνή πολιτική είναι να αναπτύξουμε και τις σχέσεις μας με την Ρωσία».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα