Λαφαζάνης:Άνθρακες απεδείχθη ο θησαυρός της ελάφρυνσης του χρέους

6497b35705c63dbae8b1325c0e91d161a99de3760163a0cf58e13fbb7a24f5b4«Βατερλώ» για τον τόπο και τους πολίτες χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Παναγιώτης Λαφαζάνης το ταξίδι του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Ουάσιγκτον.

«Άνθρακες απεδείχθη ο θησαυρός της ελάφρυνσης του χρέους», δήλωσε κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσακαλώτος πήγε στην Ουάσιγκτον για ”μαλλί” και γύρισε ο ίδιος ”κουρεμένος” και όχι το χρέος, αφού, αντί για οποιαδήποτε θετική εξέλιξη, εισέπραξε πιέσεις για νέα σκληρά φορολογικά μέτρα και νέα μέτρα περικοπής των εξαερωμένων συνάξεων».

Ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι: «η Ελλάδα αυτήν την ώρα χρειάζεται όσο ποτέ, για λόγους επιβίωσης και προοπτικής, μια βαθιά δημοκρατική, αντιμνημονιακή ανατροπή, που θα θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη διαγραφή ενός επονείδιστου, απεχθούς, έκνομου και κυρίως μη βιώσιμου χρέους, μαζί με το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα».

Παράλληλα, στάθηκε στην ανάγκη διεκδίκησης των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, παρατηρώντας ότι «σύμφωνα με τα συντηρητικά στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ξεπερνούν τα 300 δισ. ευρώ»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα