ΛΑΡΚΟ: Απεργία στις 25 Απριλίου και συγκέντρωση στην Αθήνα

Κινητικότητα επικρατεί τόσο στους εργαζόμενους της επιχείρησης, όσο και στα σωματεία τους, αλλά και στους μαζικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της ΛΑΡΚΟ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

  Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Απρίλη 2018 και μετά από κάλεσμα του Δήμου Λοκρών, με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων από τους νομούς της χώρας που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις, την μελλοντική πορεία και κυρίως την διασφάλιση της βιωσιμότητάς της.
Στο τελικό ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «τα συμπεράσματα της σύσκεψης με γνώμονα την διασφάλιση της βιωσιμότητας της ΛΑΡΚΟ συμπυκνώνονται στις εξής προτάσεις:

1. Για τον έλεγχο και την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου της χώρας η ΛΑΡΚΟ πρέπει να παραμείνει κάτω από Δημόσιο Έλεγχο και παράλληλα να επανεξεταστεί η προοπτική καθετοποίησης της παραγωγής με την δημιουργία μονάδας παραγωγής ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟΥ ΧΑΛΥΒΑ καθώς και επίσης και όλων των δυνατοτήτων και προοπτικών που θα διασφαλίσουν την ανάπτυξη και βιωσιμότητα της εταιρίας.

2. Ένταξη όλων των εργαζομένων σε εργολαβίες στο μόνιμο προσωπικό. Να καταργηθεί το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών και σε κάθε περίπτωση να υπάρξει μέριμνα της διοίκησης για τήρηση από μεριάς των εξωτερικών παρόχων υπηρεσιών όλων των διατάξεων αμοιβής, ασφάλισης κι ατομικής προστασίας και υγείας των εργαζομένων τους.

3. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας με σύγχρονο οργανόγραμμα.

4. Να υπογραφεί αξιοπρεπής ΕΣΣΕ για τους εργαζόμενους και χωρίς περικοπές.

5. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων.

6. Να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης των περιοχών δραστηριοποίησης της ΛΑΡΚΟ.

7. Εκφράζεται η πλήρης στήριξη στους αγώνες των εργαζομένων και στην επερχόμενη πανλαρκική απεργία της 25ης Απριλίου».

Από την πλευρά τους τα σωματεία εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ ανακοίνωσαν ότι η απεργία της Τετάρτης 25 Απριλίου θα αρχίσει στις 6πμ και θα λήξει στις 6πμ την Πέμπτη 26-04-2018. Επίσης, την ίδια μέρα της 24ωρης απεργίας θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο & πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών. Για το λόγο αυτό τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους για την μετακίνησή τους με πούλμαν προς την Αθήνα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα