Λαζαρίδης: Εμπιστευόμαστε απόλυτα τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, δεν εμπιστευόμαστε τον κ. Καμμένο

“Εμπιστευόμαστε απόλυτα τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, δεν εμπιστευόμαστε τον κ. Πάνο Καμμένο” δήλωσε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Προέδρου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Η τουρκική παραβατικότητα το τελευταίο διάστημα εντείνεται εκτός από ποσοτικά και ποιοτικά. Αυτό το επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Είναι φανερό ότι με τις πράξεις αλλά και τις δηλώσεις της ηγεσίας της η Τουρκία αποδεικνύεται ότι εξελίσσεται σε μια πηγή αστάθειας και έντασης όχι μόνο στις διμερείς μας σχέσεις αλλά και ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι από την άλλη δεδομένο όμως ότι η κυβέρνηση είτε παραπλανάται είτε παραπλανεί σκόπιμα τους πολίτες. Το λέω αυτό διότι μόλις πριν από δύο μήνες, μετά τη συνάντηση του με τον κ. Ερντογάν ο Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας μας ανακοίνωσε μετά βαϊων και κλάδων τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τους διαύλους επικοινωνίας που έχει ανοίξει. Αντ’ αυτού οι ελληνοτουρκικές σχέσεις επιδεινώθηκαν μετά από αυτή τη συνάντηση. Επίσης θυμίζω ότι η αύξηση των λεκτικών απειλών από την πλευρά της Τουρκίας έγινε αμέσως μετά το τελευταίο ταξίδι του Ερντογάν στην Αθήνα. Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ έχει να απευθύνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα ότι καμία αμφισβήτηση δικαιωμάτων μας δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν. Ο σεβασμός των Διεθνών Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας είναι αδιαπραγμάτευτος για την χώρα μας” ανέφερε.

“Όσον αφορά αυτό που με ρωτήσατε για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, νομίζω το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να επιδείξουμε καμία υποχωρητικότητα απέναντι στην εντεινόμενη προκλητικότητά της. Αυτό όμως δεν πρέπει να σημαίνει ότι θα παίξουμε το παιχνίδι της έντασης που επιδιώκει η Άγκυρα. Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται ούτε με λεονταρισμούς ούτε φορώντας καθημερινά και διαφορετική στολή παραλλαγής. Η εξωτερική πολιτική και η πολιτική Άμυνας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στον κ. Καμμένο” τόνισε.

“Εμπιστευόμαστε απόλυτα τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, δεν εμπιστευόμαστε τον κ. Πάνο Καμμένο. Ο κ. Αποστολάκης είναι ένας άνθρωπος πολύ σοβαρός και ένας άνθρωπος που δεν μιλάει συχνά, άρα για να βγει να πει και να κάνει αυτή τη δήλωση σημαίνει ότι κάτι πολύ περισσότερο από εμάς γνωρίζει” συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε ότι “Όσες στρώσεις μακιγιάζ κι αν επιχειρήσουν να προσθέσουν η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος η αλήθεια είναι μία. Ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που όλοι οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας έλεγαν όχι”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα