ΛΑΕ: Mέτωπο «ενάντια στα μνημόνια, τη λιτότητα, την κυβέρνηση και τους δανειστές»

Κάλεσμα για συμμετοχή στη γενική απεργία της 3ης Δεκεμβρίου και για «μέτωπο ενάντια σε μνημόνια, λιτότητα, κυβέρνηση και δανειστές» απευθύνει η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), καταγγέλλοντας ότι με την κυβερνητική πολιτική «πλήττεται το 90% της κοινωνίας και ρημάζει η χώρα».

Με ανακοίνωσή της η ΛΑΕ τονίζει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη συνδρομή όλων των μνημονιακών δυνάμεων που ψήφισαν στη βουλή το τρίτο μνημόνιο προχωράει σε καταιγισμό νέων μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα».

Παράλληλα κάνει λόγο για «νέα φοροκαταιγίδα σε αγρότες και επαγγελματίες πλάι στον νέο ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας», ενώ καταγγέλλει ότι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας «θα δημιουργήσουν πρωτοφανή αδιέξοδα σε εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά» και ότι οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό «επιχειρούν να μειώσουν δραματικά τις συντάξεις και να καταργήσουν το ΕΚΑΣ».

Η Λαϊκή Ενότητα εκτιμά ότι «γίνεται πλέον σαφές ότι το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης ήταν μια κοροϊδία».

​«Καλούμαστε», αναφέρει στη συνέχεια η ανακοίνωση, «με την προσπάθειά μας από τα κάτω, να καλύψουμε τα κενά της οργάνωσης της απεργίας από γραφειοκρατικές ηγεσίες, που απλά εξαγγέλλουν απεργίες χωρίς να τις πιστεύουν και χωρίς να τις οργανώνουν».

Η ΛΑΕ εκτιμά ότι η διέξοδος από τη σημερινή κατάσταση περιλαμβάνει «την ακύρωση των μνημονίων, τη φορολόγηση του πλούτου, την εθνικοποίηση των τραπεζών και την επανακρατικοποίηση και ανασυγκρότηση των δημόσιων οργανισμών που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, την παύση πληρωμών στους δανειστές, τη διαγραφή του χρέους, την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την προετοιμασία για την έξοδο από την Ευρωζώνη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα