ΛΑΕ: Προκλητικός ο Eρντογάν σε μια Αθήνα που υπόκειται σε στρατιωτικό νόμο απαγόρευσης συναθροίσεων

Για πρόκληση πρώτου μεγέθους για τη χώρα και τους έλληνες πολίτες κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφορικά με τις δηλώσεις Erdogan περί επικαιροποίησης της συνθήκης της Λωζάννης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, ο πρόεδρος της Τουρκίας «εγείρει περιφρονητικά αυτό το ζήτημα και έτσι αναθερμαίνει τις απαράδεκτες εδαφικές βλέψεις της Άγκυρας σε ελληνικά νησιά».

Σημειώνεται επίσης ότι «εξίσου προκλητικό και βαθύτατα ταπεινωτικό για την χώρα μας είναι το γεγονός ότι είδαμε την ελληνική κυβέρνηση, υπακούοντας στις υποδείξεις του αντιδημοκρατικού καθεστώτος της Άγκυρας και ανακαλώντας εξευτελιστικές μνήμες Ocalan, να προβαίνει σε συλλήψεις 9 Τούρκων και Κούρδων δημοκρατών αγωνιστών, προκειμένου να δώσει εξετάσεις καλής διαγωγής εν όψει της έλευσης Erdogan» και προσθέτει ότι «ακόμα χειρότερα, αποτελεί πράξη κατάλυσης της (ανύπαρκτης) δημοκρατίας μας να βλέπουμε την κυβέρνηση να απαγορεύει τις ειρηνικές συναθροίσεις στο αθηναϊκό κέντρο, στο όνομα της ασφάλειας, τάχα, του Erdogan, του οποίου, οι “φουσκωτοί” έχουν επιπροσθέτως πλημμυρίσει προκλητικά τα κεντρικά σημεία της πόλης».

Ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνει ότι «η ασφάλεια του Erdogan δεν απειλείται από όλους όσους/ες δικαιολογημένα θα διαδηλώσουν για τις αυταρχικές και επεκτατικές πολιτικές του. Αντίθετα, είναι η ασφάλεια της χώρας μας, της Κύπρου και της περιοχής μας που απειλούνται από ένα γειτονικό καθεστώς, το οποίο παραβιάζει κυνικά το διεθνές δίκαιο και τους διεθνείς κανόνες».

Η ανακοίνωση της ΛΑΕ καταλήγει με έντονη κριτική στην κυβέρνηση η οποία «ακολουθεί μια παραδομένη εξωτερική πολιτική, που άγεται και φέρεται κυρίως από τις ΗΠΑ αλλά και τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, αδυνατώντας να προασπίσει θετικά με ένα πολυδιάστατο προσανατολισμό τα εθνικά μας συμφέροντα.
Όλα δείχνουν, μακάρι να διαψευστούμε, ότι ο Erdogan έρχεται στην Αθήνα κατόπιν υποδείξεων των υπερατλαντικών κέντρων, για να εξωραϊσθεί η πραγματικότητα του καθεστώτος του και να υποβοηθηθούν οι δυτικές επιδιώξεις στην Τουρκία, παρά για να εξυπηρετηθούν τα πραγματικά ελληνικά συμφέροντα και η ουσιαστική, στη βάση του διεθνούς δικαίου, βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα