Λαγκάρντ: Ο Τσίπρας «ήταν πάντα σοβαρός» και «δεν έπαιζε παιχνίδια»

Ο Αλέξης Τσίπρας «ήταν πάντα σοβαρός» λέει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην γαλλική τηλεόραση, η οποία είχε δοθεί τα τέλη του 2015 και επαναπροβλήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο France 2 στο πλαίσιο του αφιερώματος «Une histoire Francais» για την επικεφαλής του ΔΝΤ, στην εκπομπή «13h 15 le Dimanche».

Η Λαγκάρντ λέει για τον Τσίπρα ότι «ακολουθούσε πιστά την ιδεολογική του γραμμή, όσα ήταν επιτακτικά για εκείνον, το περίπλοκο πολιτικό πλαίσιο (που αντιμετώπιζε) και μια δύσκολη εξίσωση να λύσει».

Η Κριστίν Λαγκάρντ υπογραμμίζει ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας «ήταν πάντα σοβαρός και δεν έπαιζε παιχνίδια, δεν (έπαιζε παιχνίδια) στρατηγικής, δεν υποκρινόταν». Στο ερώτημα εάν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας σεβόταν την ιδιότητά του και τους λόγους για τους οποίους είχε εκλεγεί, η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε: «Ναι, απόλυτα».

«Ένιωσε πολύ σύντομα το συναίσθημα ότι βρίσκεται εντός ενός συλλογικού παιχνιδιού στο πλαίσιο μιας ευρωζώνης και κανόνων που είχαν καθοριστεί» τόνισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ. Κατόπιν, η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας (2007- 2011) αναφέρει σχετικά με τις επαφές που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη: «Είχαν την φιλοδοξία να αλλάξουν αυτούς τους κανόνες την πρώτη ημέρα. Πιστεύω ότι σύντομα αντιλήφθηκαν ότι αυτό δεν αλλάζει από μόνο του, όμως μαζί με άλλους 18-19, με μια ικανότητα προσαρμογής».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα