Λαγκάρντ: Ο Τραμπ δύσκολα θα επιτύχει τον στόχο για ανάπτυξη

Οι καθυστερήσεις των ΗΠΑ στην εφαρμογή των φορολογικών μεταρρυθμίσεων και στην τόνωση των δαπανών για τις υποδομές μπορεί να δυσχεραίνει τις προσπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ να διπλασιάσει την ανάπτυξη, ανακοίνωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο» για την κυβέρνηση να πιάσει τον στόχο του 3 με 4%, δήλωσε η κα. Λαγκάρντ σε συνέντευξη της στο CBS την Τετάρτη. «Ειδικά αν ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων είναι όσο αργός είναι. Και αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο, γιατί ο υπόλοιπος κόσμος τα πάει σχετικά καλά» πρόσθεσε.

Το ΔΝΤ τον Ιούνιο μείωσε τις προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ στο 2,1% φέτος και το 2018.

Το Ταμείο βλέπει την ανάπτυξη των ΗΠΑ κοντά στο 2,1% και μπορεί να είναι λίγο υψηλότερη από αυτό, υποστήριξε η κα. Λαγκάρντ. «Υπήρχαν πολύ ισχυρές προσδοκίες στις αρχές του ημερολογιακού έτους, μετά τις εκλογές, ότι η φορολογική μεταρρύθμιση θα εφαρμοστεί σύντομα, πως θα γίνουν τεράστιες επενδύσεις στις υποδομές και ότι θα υπάρξει μια ώθηση. Δεν έχει συμβεί, δεν έχει υλοποιηθεί καθόλου» τόνισε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα