Λαγκάρντ: Επιδεινώνεται το outlook για παγκόσμια ανάπτυξη

Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απηύθυνε έκκληση για ένα πιο ισχυρό και δίκαιο εμπορικό σύστημα, προειδοποιώντας για δυσβάσταχτες επιπτώσεις από τους δασμούς.

Η Κριστίν Λαγκάρντ απηύθυνε έκκληση για αποκλιμάκωση των εμπορικών συγκρούσεων, προειδοποιώντας πως έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές αρνητικές επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία.

Σε ομιλία της στην Ουάσιγκτον, η κα. Λαγκάρντ τόνισε πως «ο παγκόσμιος καιρός» αλλάζει προς το χειρότερο και ότι οι προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη θα αναθεωρηθούν χαμηλότερα.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η ίδια υποστήριξε ότι ο κόσμος «πρέπει να χτίσει ένα παγκόσμιο εμπορικό σύστημα που θα είναι πιο ισχυρό, δίκαιο και κατάλληλο για το μέλλον» και να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη στους διεθνούς θεσμούς.

«Το διακύβευμα είναι μεγάλο, γιατί ο κατακερματισμός των παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων θα μπορούσε να έχει δυσβάσταχτες επιπτώσεις σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και οι αναπτυγμένες οικονομίες» πρόσθεσε.

«Η ιστορία δείχνει πως αν και είναι δελεαστικό να ταξιδεύει κανείς μόνος του, οι χώρες πρέπει να αντισταθούν στις σειρήνες της αυτάρκειας, γιατί όπως μας λέει και η ελληνική μυθολογία, οδηγεί σε ναυάγιο» τόνισε η κα. Λαγκάρντ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα