Λαγκάρντ: Δεν θέλουμε άλλες περικοπές δαπανών για την Ελλάδα

Υπέρ δομικών μεταρρυθμίσεων αντί περικοπής δημοσίων δαπανών τάχθηκε νωρίτερα την Πέμπτη, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα τονίζοντας ότι το Ταμείο ήταν αντίθετο με κάποια δραστικά μέτρα που ελήφθησαν.

Η Εκτελεστική διευθύντρια του Ταμείου παραδέχθηκε ότι ο ελληνικός λαός υπέμεινε 8 χρόνια σκληρών πολιτικών, αλλά όπως είπε, η Ελλάδα έχει βελτιώσει σημαντικά την διεθνή της θέση: «Αν παρατηρήσει κανείς την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου θα δεί ότι έχει μειωθεί κάτω από το 4% . αυτό σημαίνει καλύτερα την Ελλάδα» είπε.

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι τα αποτελέσματα που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία ξεπέρασαν τις προβλέψεις του Ταμείου αν και παράλληλα σημείωσε ότι ορισμένα «δραστικά μέτρα» δεν ελήφθησαν με την συνηγορία του Ταμείου . Τόνισε πάντως ότι το Ταμείο ζητά περισσότερες δομικές μεταρρυθμίσεις.

Σε ότι αφορά το ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ωστόσο, δεν ήταν ξεκάθαρη. “Δεν έχουμε τελειώσει, το Ταμείο είναι δεσμευμένο να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα”, τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ προσθέτοντας ότι περιμένει να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του ESM τον Αύγουστο.

Στο κρίσιμο ερώτημα αν το Ταμείο σκοπεύει να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα για την Ελλάδα, δεν πήρε σαφή θέση λέγοντας απλώς ότι θέλει να βοηθήσει και θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί εντός του πλαισίου λειτουργίας του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα